Ayasofya'ya giriş fiyatı belli oldu

Ayasofya'ya giriş fiyatı belli oldu
Alınan son karara göre yılbaşından sonra Ayasofya'yı ziyarete gelen turistlerden ücret alınacağı açıklanmıştı. O karar sonrası ziyaretçilerin ödeyeceği ücret belli oldu.

Yüzyıllardır birçok imparatorluk ve döneme ev sahipliği yapmış olan, müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya ücretli olarak ziyarete açılacak.

Her gün binlerce kişinin önünde kuyruk olduğu ve görmek için sabırsızlandığı Ayasofya, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı açıklamasıyla ücretli hale gelineceği öğrenilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yılbaşından önce alınan karar sonrası yabancı turistlere Ayasofya, ücretli olacak.

ayasofya1.jpg

Alınan karar sonrası yabancı ziyaretçilerin ödeyeceği bilet ücreti oldukça merak ediliyordu. Ayasofya-i Kebir Cami'den 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren yabancı turistlerin ödeyeceği ücret belli oldu.

Turistlerin ödeyeceği fiyat netleşti

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren Ayasofya-i Kebir Cami'ni ziyaret etmek isteyen yabancı turistler kişi başı 25 euro ödeyecek. Yani bugünkü kurla ortalama 850 TL'ye tekabül ediyor.

whatsapp-image-2020-07-21-at-10-02-35-1.jpeg

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre; "İstanbul ili, Fatih ilçesi, Cankurtaran Mahallesi, 57 ada, 7 parselde kayıtlı, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi “Galeri Katı Kısmı” nın 15.01.2024 tarihi itibariyle ziyarete açılacağından dolayı bu tarih itibariyle ibadet ve ziyaret amaçlı olarak iki farklı kısımdan giriş yapılacaktır.

İbadet amaçlı olarak gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ibadet alanı girişinden içeri ücretsiz alınmaya devam edilecek olup, galeri katına ziyaret amaçlı gelen turist ziyaretçiler ise ücretli olarak ziyaretçi girişinden bilet alarak girecektir. Giriş ücreti kişi başı 25 euro olarak belirlenmiştir.

Bilet almak isteyen acentelerin www.dexxmuseums.com adresi “Acente Giriş” sekmesi üzerinden kayıt olmaları gerekmektedir. Kayıt sonrası kendilerine iletilen şifre ile giriş sağlayarak bilet alımlarını gerçekleştirebileceklerdir. Bilgilerinize sunulur." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.