Bülent Kerimoğlu: Sıfır borçla bırakacağım

Bülent Kerimoğlu: Sıfır borçla bırakacağım
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 2024’ün ilk meclis toplantısına katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 2024 yılının ilk meclis toplantısına katıldı. Yönetim anlayışlarının “Ya faiz ödersin ya taviz verirsin” olduğunu söyleyen Kerimoğlu, AK Parti Grubuna “Biz diyoruz ki Türkiye bütçesini yönetenler faiz ödemekten, halkın sırtındaki bu ağır vergi yükünden, bu pahalılıktan, enflasyondan, işsizlikten kurtulmak istiyorlarsa, bir avuç tefeciye ödedikleri faizden vazgeçsinler” çağrısını yaptı. Yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gidileceğini, sandık iradesine yürekten inandıklarını belirten Kerimoğlu, “Bakırköy ile birlikte 14 ilçe belediyesini ve İBB'yi kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Ayrıca sadece 14 ilçede değil Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki çoğunluğu da kazanarak, toplam 25 ilçeyi kazanacak ve Türkiye'de de Cumhuriyet Halk Partisi olarak 11 büyükşehirin üstüne çok daha fazlasını ekleyerek seçimlerden çıkacağız” açıklamasını yaptı.

Faiz ödemekten vazgeçin

31 Mart seçimlerini ve seçimlerdeki başarıyı toplumun nefes alacağı, yüksek demokrasi bilinci, hukukun üstünlüğü, gelir dağılımında adalet, eşitlik ve birey hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi açısından topluma verilecek güçlü bir mesaj olarak da bir fırsat olarak görüyoruz” diyen Kerimoğlu, “Bakırköy’ü, İstanbul'u kazandığımız gibi 31 Mart’ta Türkiye'nin birçok yerinde otokratik, halkamızı yoksullaştıran, insanımızı işsiz bırakan, kadınları eve hapseden, gençlerin geleceğini çalan AKP iktidarına da en yüksek mesajı vereceğiz. Bunu özellikle söylüyorum, geride kalan zaman diliminde sıfır borçlu bir belediyeyiz. Yerel yönetimlerden alacağınız mesajın Türkiye genelinde yönetimler açısından örnek olması için de bunun defaatle söylüyorum. Bizim siyaset anlayışımızda şöyle bir gerçek var. Ya faiz ödersin ya taviz verirsin. Biz diyoruz ki Türkiye bütçesini yönetenler faiz ödemekten, halkın sırtındaki bu ağır vergi yükünden, bu pahalılıktan, enflasyondan ve işsizlikten kurtulmak istiyorlarsa o bir avuç tefeciye ödedikleri faizden vazgeçsinler. Eğer faiz ödeyecek gücü kalmadıysa da işte bugün Gazze’de, Orta Doğuda yaşananları görünce siyonizme, emperyalizme taviz verilmemesi gerektiğini öğrensinler. Biz bu ülkenin anti emperyalist, tam bağımsızlık mücadelesini vermiş ve tüm mazlum milletlere örnek olan bir siyasi geleneğin temsilcileriyiz. Size de önerilerimiz şudur; lütfen planlamacı olun, halkçı olun, kamucu olun, milliyetçi olun, devletçi olun. Kısacası bu ülkenin kurucu değerlerini sizler de içselleştirin, benimseyin” çağrısında bulundu.

budur.jpeg

Günlük ziyaretçi bir milyon

Bakırköy’de yapılan hizmetlerle ilgili muhalefetin yaptığı eleştirilere de cevap veren Kerimoğlu, “Bakırköy sizin söylediğiniz gibi bir ilçe olsaydı kimse çocuklarını Bakırköy'e kreş hizmeti alsın diye göndermezdi. Öyle bir ilçe olsaydı, kimse çocuklarını eğitim alsın diye Bakırköy'e göndermezdi. Bakırköy sizin söylediğiniz olsaydı kimse kültür sanat hayatı için Bakırköy'e gelmezdi. Kimse alışveriş yapmak için, nefes almak için, eşiyle, kız arkadaşıyla, ailesiyle birlikte rahat, mutlu, özgürce restoranlarda oturalım, sokaklarda meydanlarda dolaşalım diye Bakırköy'e gelmezlerdi. Bakırköy'ün nüfusu 220 bin ama günlük Bakırköy ziyaretçisi bir milyonun üstünde. Bu Bakırköy’ün kalitesi, Bakırköy'deki özgürlük havası, Bakırköy'deki yerel yönetim başarısı ve Bakırköy halkının sıcak misafirperver tutumundan dolayıdır” dedi.

Büyük bir gurur içindeyiz

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Borçsuz bir belediye bırakmış olmanın, mali ve idari disiplin sağlamış olmanın, teknolojik gelişimi en üst seviyede kullanan bir belediye olmanın, Türkiye'nin en büyük kapalı pazar alanını yapmış olmanın, Türkiye'nin en büyük kapalı deprem toplanma alanını yapmış olmanın gurur içindeyiz. Geride kalan 10 yıllık belediye başkanlığımız döneminde değerli Meclis üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi yönetimininde bu konudaki desteği ve denetimiyle bir santimetre kare yeşil alanı, bir santimetrekare eğitim ve sağlık alanı imara açmamış olmanın gururu içindeyiz. Bakırköy'de belediye olarak yaklaşık 45 bin metrekare arsa ediniminin gururu içindeyiz. Bakırköy'de bir kilisenin, bir cemevi ve kültür merkezinin yapımından dolayı gurur duyuyoruz. Tüm ibadethanelerin, camilerin bakımı ve temizliğini yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her Ramazan ayında fakirlere ve yoksullara verdiğimiz destekle ve Hristiyan dostlarımızın kendi oruç ayındaki ihtiyaçlarını karşılama konusunda Türkiye'deki en önemli sosyal belediyecilik hizmetlerini vermekten dolayı büyük bir gurur içindeyiz. Ayrıca örnek olsun diye söylüyorum, kamu alanlarının işgaline karşı yürüttüğümüz mücadelenin de AKP'li yöneticiler tarafından örnek alınması gerektiğini de ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.