Fatih Altaylı’dan “Eline sağlık” açıklaması! İfade vermeye gidecek mi?

Fatih Altaylı’dan “Eline sağlık” açıklaması! İfade vermeye gidecek mi?
Fatih Altaylı’nın attığı “Eline sağlık” twitinin ardından ifadeye çağrılmasının yankıları sürerken usta gazeteciden ilk açıklama geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul’da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü sırasında "Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’in üniversite öğrencisi Ege Akersoy tarafından yumruklanmasının hemen ardından yaptığı paylaşım olay yaratmıştı.

Kişisel X hesabından sadece “Eline sağlık” yazan Fatih Altaylı’nın paylaşımının Akersoy için olduğu düşünülmüştü.

Altaylı bugünkü YouTube yayınında konuya dair ilk kez konuşarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Fatih Altaylı daha sonra sildiği paylaşımı için; “"Herkesin 'Eline Sağlık' olabilir, özne yazmadım." diye konuştu. Bugün kaleme aldığı yazısında da konuya değinen Altaylı henüz savcılıktan kendisine ulaşan resmi bir çağrı olmadığını belirtti. Ancak çağrıldığı takdirde hemen ifadeye vermeye gideceğini de sözlerine ekledi.

İşte Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü ve YouTube kanalında konuya dair yaptığı açıklama:

“Savcılık tarafından ifadeye çağrıldığım, devletin beni hedefe oturttuğu kendini devlet zanneden troller tarafından yazılıp yayılmaya başlanmış. Eş dost ve gazeteciler de beni arıyorlar. Sabahın dördünde yetişebildiğime mesajla yanıt vermeye çalıştım.
Henüz bana ulaşan bir savcılık çağrısı olmadığını, eğer bir çağrı alırsam, yıllardır yaptığım gibi anında icabet edip, ifademi vereceğimi söyledim. Bu ne ilk ifade verişim olur, muhtemelen ne de son…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.