Zeytinburnu seferberlik halinde!

Zeytinburnu seferberlik halinde!
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Marmaray Depremi'nin yıl dönümünde depreme yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

1999 depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anan, geride kalanlara bir kez daha sabır ve başsağlığı dileyerek açıklamalarına başlayan arısoy, “bize düşen aynı acıları yeniden yaşamamak için çalışmak, şehirlerimizi daha güvenli, depreme hazır hâle getirmek” dedi.

Daha yapacak çok işimiz var

Belediye başkanı Arısoy, göreve geldikleri ilk günden bu yana bütün güçleriyle çalıştıklarını belirterek, yapılanları şöyle sıraladı; “Göreve başladıktan sonra ilk iş olarak Kentsel dönüşüm Müdürlüğünü kurduk. Plan değişikliği, projeler, uzlaşma için komşularımıza ek avantajlar. ne gerekiyorsa yaptık. Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözleri tuttuk. Durmuş, tıkanmış kentsel dönüşüm projelerinin önünü açtık. Rezerv Konut, takas, teşvik; kendi kendine dönüşme imkânı olmayan bölgeler için yeni çözümler ürettik. yeni İmar Plan notlarıyla öncü ve güçlü bir tavır ortaya koyduk. İmar hakkı kayıplarının iadesi, imar transferi, çatı katı arası piyesini tam kata tamamlama gibi birçok avantaj getirdik. ada bazlı veya müstakil, her türlü dönüşüm talebine destek olduk. İnsanlarımızı doğru bilgilendirmek ve yardımcı olabilmek için Kentsel dönüşüm danışma Merkezimizi açtık. İmar Plan notlarımız sayesinde 4.555 bağımsız bölüm için dönüşümün önünü açtık. Gücümüz, yetkimiz ve imkânlarımız dahilinde; kişisel ve kurumsal bütün birikimimizi ortaya koyuyoruz. Seferberlik hâlindeyiz ve yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz.”

Marmara Depremi’nin 24. yıl dönümünde göreve geldiği günden beri neler yaptıklarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Seferberlik hâlindeyiz ve yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.