İyilik mabedi!

Bir olay, değişik duygu ve dil ile nasıl farklı anlatılır ve anlam kazandırılır diye kıvranıyorlar. Dil duyguyu nasıl etkiliyor ki anlam istenilen yere çekiliyor. Halk zaten düşünecek halde bile olmadığından bun dan medet ummak da bir yerde bilinçli olarak yanlışa çanak tutmaktır.

İktidar iki aydır muhalefetin vaatlerini aktifleştiriyor. Bütçede karşılığı olmayan paraları dağıtıyor. Başarılıydınız da bu ekonomiyi bu duruma bilmediğiniz hangi güç getirdi. Kağıt üzerinde bunlardan sorumlu Maliye Bakanı yandaş gazete yayın yönetmenine söyledikleri üzerine göklere çıkarılıyor. Ayni gazetenin 2-3 istisna yazarları da yandan çarklı övgüler düzenliyorlar. Tıpkı kendini zorla alkışlatan, onlarla beslenen, yok olacaklar diye ödü kopan şakşakçılar arttıkça destekleyenleri artacak. Öyle değil teorik söylemler uygulamada karşılık bulmuyor.

Halkın temsilcilerinin koyduğu kuralları, halka rağmen yok sayan, aklı olup kullanamayan kişiler ile ayakta kalan sistem. Aşıkların dediği gibi “aşıkların aşktan başka amacı ve gücü yoktur” diye seslenmeleri bizde de güç benim elimde olsun da artık başka şeylerin bir anlamı kalmadı. Halk perişan. Yanlış ülkenin sloganı olmuş umurlarında değil. Şakşakçıları gün be gün azalmakta olan yandaşlar ve işe yaramayan yalvarmalar.

Bu seçimlerden korkar hale geldiler. Uzun yılların yanlışları ancak anlaşıldı. Bir şans, bir şans daha sonuna gelindi. Yanlış arttı. Yol bitti. Taktikleriniz öğrenildi. Şu veya bu şekilde eğitimsiz vatandaşların oğulları gerçeği öğrendi. Büyüklerine de öğrettiler. Benzer aşamaları bende yaşamıştım. Gençler yanlışlardan mizah çıkarıyorlar. Hafta sonları bulunduğum il ve ilçemde yüzün üzerinde traktör bekleyen kişi var. Zor kullanarak etkili oldukları kurumlara baskı yaparak köylüyü etkileyecek yanlış reklamlar yapıyorlar. Ülkedeki 4 traktörün 3’ünü şu banka aldı. Banka yetkilileri mevcut durum hakkında hiç öyle söylemiyorlar. Kredi vermemek için Türk Traktör’ün üretimini de yavaşlattıklarını söylüyorlar.

Üst düzey bilim meslek sahiplerini küstürdünüz. Doktor, mühendis, öğretmen vb meslek erbabları kırgın. İçtihat kanaat hakkı kullananların zayıf taraflarını kullandınız. Paranın zayıflattığı kişilere vurdunuz. Ülkemiz yanlış yapmak için eğitim alanlar ile doldu. Devamlı yenilerini üretiyorlar. Yalan topluma yalan salgını gibi yayılıyor. Doğru gösterilmeye çalışılıyor. Oysa yararlılık düşünmekten, öğrenmek öğretmekten bireysellikte toplumsal yapıya katılıp onun gereklerini yerine getirmekten geçer. Bilimin tanımladığı başka öneri yok. Var diyen beri gelsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Yılmaz Arşivi