Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine geleceği iddia edilen Alper Taşdelen kimdir, nereli, kaç yaşında, eşi kim?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine geleceği iddia edilen Alper Taşdelen kimdir, nereli, kaç yaşında, eşi kim?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğunu devretmek istediği isim olduğu öne sürülen Alper Taşdelen’in kim olduğu merak konusu oluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim tartışmaları sürerken genel başkanlık koltuğu için farklı isimler ön plana çıkmaya devam ediyor. Siyaset kulislerinde son konuşulan iddia ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmak istediği ismi belirlediği yönünde oldu. Buna göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu koltuğunu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e devretmek istiyor. Haberlerin yayılmasının ardından Alper Taşdelen’in hayatı ve kariyeri de merak edilmeye başlandı. Peki Alper Taşdelen kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri ve eğitim hayatı ne? İşte tüm yanıtlar…

Alper Taşdelen kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu devretmek istediği isim olarak öne çıkan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 1974 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi.

Alper Taşdelen eğitimi ne?

49 yaşındaki siyasetçi Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tamamladı. Daha sonra ise ABD'de bulunan Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanından yüksek lisans öğrenimi gördü.

odatv-image-106-c8a6361a917449-001.webp

Alper Taşdelen siyasi kariyeri

Alper Taşdelen 1996 yılında CHP delegesi iken Deniz Baykal ve Erdal İnönün ile birlikte “en genç delege” sıfatıyla Sosyalist Enternasyonel’in 20. kongresine katıldı.

Gazetecilik yılları

Diplomasi ve siyaset muhabiri olarak da görev yapan Alper Taşdelen’in iki yıl boyuncu Kanal D’de gazetecilik yaptığı biliniyor.

Ecevit hükümetinde çalıştı

Taşdelen, Bülent Ecevit’in başbakanlığında kurulan 57. Hükümette “Başbakan Müşavirliği” yaptı.

Özel sektör yılları

Siyasete ara vermesinin ardından özel sektörde çalışmaya başlayan Alper Taşdelen on yıl boyunca Petrol Ofisi A.Ş.'de görev yaptı. Kurumda son olarak "Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" pozisyonunda yer aldı.

Hangi yıl belediye başkanı oldu?

2011 seçimlerinde CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı olan Alper Taşdelen, 2014 yerel seçimlerinde ise Çankaya Belediye Başkan adayı oldu ve yüzde 65’lik bir oy oranıyla başkan seçildi. Alper Taşdelen 31 Mart 2019 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde yeniden CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı oldu ve görevine devam etti.

a1.png

Alper Taşdelen evli mi, çocuğu var mı, eşi kim?

Halen Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.