Mbaye Diagne kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Mbaye Diagne kimdir, nereli ve kaç yaşında?
 DAMGA Editörü
Trabzonspor'un gelecek sezon transfer çalışmaları kapsamında listesine aldığı öğrenilen Mbaye Diagne günün en çok araştırılan isimlerinden biri oldu. Peki, Mbaye Diagne kimdir, nereli ve kaç yaşında? Detaylar haberimizde.

Süper Lig'de Karagümrük'ü yenerek moral bulan ve farklı galibiyet sonrasında taraftarlarına güven veren Trabzonspor'da gelecek sezonun transfer çalışmaları sürüyor. Nenad Bejelica'nın raporu doğrultusunda harekata devam eden Fırtına'da gündeme Mbaye Diagne de geldi. Gol konusunda sıkıntı yaşadığı için bu sezon beklentilerin uzağında kalan Fırtına, yeni takviyelerle şampiyonluğa uzanmak amacında. Taraftarlar da araştırmalarda bulunarak kendisi hakkında bilgi toplamaya çalışıyor. Peki, Mbaye Diagne kimdir? Mbaye Diagne kaç yaşında? Mbaye Diagne hangi takımlarda oynadı? Mbaye Diagne nereli? Mbaye Diagne gol sayıları ve kariyeri haberimizde.


Mbaye Diagne kimdir?

28 Ekim 1991 tarihinde Senegal'in başkenti Dakar'da doğdu. 31 yaşındadır. Futbol dünyasının en renkli simalarından biri olan Afrikalı yıldız futbol hayatına İtalya'da abşladı. ASD Brandizzo'daki sezonun ardından 2012-2023 yılında AC Bra'ya geçiş yaptı. İlk keşfeden ise juventus ekibi oldu. Siyah beyazlı Torino devine imza attı. 100 bin euro karşılığında gittiği İtalyan devi tarafından Ajaccio, Lierse, Al-Shabab ve KVC Westerlo'ya kiralandı. Son olarak Macaristan ekibi Ujpest tarafından bonsefvisi 1.15 milyon € karşılığında alındı. İkinci Asya kariyerine Çin'de merhaba dedi. TJ Teda formasını giydikten sonra ülkemize Kasımpaşa ile ayak bastı. Buradaki performansı onu Süper Lig devlerinden Galatasaray'a götürdü. Ancak beklenen çıkışı burada yakalayamadı. Genelde saha dışı olaylarla gündeme geldi. Club Brugge ve West Bromwich Albion'a kiralandı. Son olarak da Karagümrük ile el sıkıştı.

trezeguet-mbaye-diagne.webp


Kasımpaşa'da parladı

TJ Teda sonrası imza attığı Kasımpaşa'da şu an Trabzonspor'da oynayan Trezeguet ile iyi bir uyum yakalayan Diagne, 36 karşılaşmada 32 gol atıp 4 de asist yaptı. Adı Avrupa'nın birçok takımı ile anılırken bir anda Galatasaray devreye girdi ve transferi bitirdi. Bonservisine 13 milyon euro ödendi.

İstenen gibi olmadı

Diagne ilk sezon beklentileri karşılarken yine rahat durmadı. Birlçok kez futbol dışı olayla gündeme geldi. İyi bir gol ortalaması yakalamasına rağmen Club Brugge'a kiralandı. Belçika ekibinde de tutunamayan Senegalli yıldızın bir sonraki adresi West Bromwich Albion oldu. Ada'da da istediği verimi sağlayamayan Diagne kulübe geri döndü. Şansını da Karagümrük ile denemeyi tercih etti. Bu sezon çıktığı 32 maçta 22 gol atıp 6 da asist yaptı.

238179.jpg
Mbaye Diagne Trabzosnpor'a karşı atılan gol sonrası sevinmedi.

Formayı giydi, golde sevinmedi

Diagne'yi Trabzonspor'a yakınlaştıran noktalardan biri pazartesi günü oynanan karşılaşmada gol sevinci yaşamaması. Bu durum birçok kişi transfer dedikodularını da gündeme getirdi. Yıldız forvet daha önce birlikte oynadığı Trezeguet'in varlığı nedeniyle Karadeniz ekbiini seçebilir. Ayrıca daha önce sosyal medya hesabından bordo mavili formayı giyerek paylaşımda bulunmuştu.

diagne-trabzonspor-formasi.webp
Mbaye Diagne Trabzonspor forması da giymişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.