Nicolas Pepe kimdir? Biyografisi, oynadığı takımlar, kariyeri

Nicolas Pepe kimdir? Biyografisi, oynadığı takımlar, kariyeri
 DAMGA Editörü
Transferde hareketli saatler geçiren Trabzonspor, yeni hamlesini Nicolas Pepe olarak belirledi. Yıldız oyuncunu kariyerine ilişkin detaylar da merak konusu. Peki, Nicolas Pepe kimdir? Biyografisi, oynadığı takımlar, kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Türkiye'de 15 Eylül'e kadar devam eden transfer dönemi, Trabzonspor'un hamle gücünü artırdı. Rakiplerinin Avrupa nedeniyle kadrolarını vermesinden dolayı bu süreci erken tamamlaması üzerine piyasada maddi gücü yüksek tek takım olarak göze çarpan bordo mavililer, bu gece Batista Mendy'i Trabzon'a getirdi. Fransız futbolcunun ardından gözler yeniden Fransa menşeli bir isme çevrildi. Şu ana kadar herhangi bir takımla anlaşmayan Nicolas Pepe, Fırtına'nın gündeminde ve ilk temas sağlandı. Taraftarlar da kendisi hakkında birçok detayı öğrenmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, Nicolas Pepe kimdir? Biyografisi, oynadığı takımlar, kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Fenerbahçe ve Beşiktaş olmadı

Adı Trabzonspor ile anılan ve İbrahim Şahinkaya'nın ilk teması sağladığı Nicolas Pepe'nin adı daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe için de yazılmıştı. Ancak yıldız futbolcu bu önerileri geri çevirdi. Ardından Suudi Arabsitan'dan Arsenal'e gelen yapılan kiralama teklifi kabul edildi ancak istenen satın alma opsiyonundaki yüksek bedel nedeniyle süreç iptal oldu. Sağlık muayenesinden geçeceği hastane dahi ayarlanan Pepe takımda kaldı.

fbl-eur-c4-nice-partizan-2-scaled.webp

Sağ kanat ona emanet

Herhangi bir takımla anlaşmaması ve Suudi Arabistan'da da transfer döneminin bugün sona ermesinden dolayı kendisini isteyen takıma gitme durumu bulunmayan Nicolas Pepe'nin major ligler baz alındığında imza atabileceği tek takım Trabzonspor kaldı. Avrupa'nın birçok ülkesinde kapanan dönemlerin ardından yüksek maaş alabileceği ve kendini de milli takıma hazırlama fırsatının bulunduğu Türkiye'de forma giyebilir. Nenad Bjelica'nın da yıldız ismi sağ kanat için anlaşma sağlanması halinde Beşiktaş maçına hazırlamak istediği öğrenildi.

fbl-fra-ligue1-nice-montpellier-4-scaled.jpg

80 milyon euroya transfer oldu

Trabzonspor'un gündeminde yer alan Nicolas Pepe, daha önce futbol dünyasında Arsenal'e yaptığı 80 milyon euroluk transferle adından söz ettirmişti. O dönem Lille'de gösterdiği performansla takımının öldürücü hücum hattının en değerli parçalarından biriydi ve Topçular, kasasından bu ücreti çıkarma konusunda herhangi bir sorun görmedi. Ancak hikayenin sonu ayrılıkla bitecek gibi gözüküyor.

fbl-eur-c4-nice-basel-3-scaled.jpg

Nicolas Pepe kimdir?

Transferinde önemli bir aşama kaydedilen ve Trabzonspor forması giymeye çok yakın olan Nicolas Pepe, 29 Mayıs 1995 tarihinde Fransa'nın Mantes-la-Jolie kentinde doğdu. 28 yaşındadır. Aslen Fildişi Sahilleri vatandaşı. 1990'lı yılların ortalarında ailesi Fransa'ya göç ettiği içim burada doğdu. Babası cezaevi gardiyanı, annesi ise hizmetçi olarak çalıştı. Çocuk yaşta dahi futbol topu ile arası iyi olan ve sürekli futbol oynayan Pepe, okuldaki öğretmeninin "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" sorusuna da "Büyük bir futbolcu" yanıtını verdi.

1998'de Fransa'nın Dünya Kupası kazanması birçok Afrikalı gibi Nicolas'ı da etkiledi. Ülkedeki pek çok Afrikalı futbola eğilim gösterdi. İlk kulübü Poitiers FC oldu. Her ne kadar yetenekli olsa da o dönem zayıf fiziği nedeniyle geri adım attırıldı. Tutarsız yapısı ve tembelliği nedeniyle düşünceler vardı. Kendisini çok göstermek istese de gözlemcilerin çok fazla gözüne giremedi. Ancak ne istediğini ve ne yapması gerektiğini biliyordu.

Tecrübeli futbolcu, Poitiers'in 2012-2013 sezonunda küme düşmekten kurtulmasını sağlayan 3-1'lik galibiyet almasına yardımcı oldu. Bu başarı ona Batı Fransa'da bulunan bir futbol kulübü olan Angers'ten bir teklif getirdi.Bu Nicolas Pepe'nin başarısının dönüm noktasıdır. Her şey çok güzel bir günde oldu. BleacherReports'a göre bu, Sportif Direktör Luis Campos'un Nicolas'ı oynadığı bir maça giderken gördüğü gündü. Real Madrid'in eski scoutu rakip takımın oyuncusuna bakmak için orada olsa da Pepe'yi gördüğü andan itibaren hiçbir futbolcuyu, hatta scout'a geldiği hedefini bile görmemişti. Pepe'nin 82. dakikada attığı gol her şeyi daha da güçlendirmişti. Campos, France Football web sitesine verdiği bir röportajda "Ona kısa sürede aşık oldum" dedi. Pepe'yi yeterince gördükten sonra Lille'in yeni sahibine Fransız-Fildişili yıldızı satın almasını söylemeye karar verdi.

Pepe, Orleans'tan kiralık olarak ayrıldıktan sonra 21 Haziran 2017'de Lille'e transfer oldu. Kulübe katıldıktan sadece birkaç ay sonra, kulüp yönetimi tarafından yürütülen köklü bir gençleştirme sürecinin parçasıydı.

Devre arası müthiş temposu, Lille'i Avrupa'nın en yıkıcı kontra atak takımlarından biri haline getirdi.

Pepe'nin güzel gollerinin yanı sıra istatistikleri de onun Avrupa kıtasının en iyi golcülerinden biri olduğunu gösterdi.

Hiç şüphe yok ki, Eden Hazard'ın 2012'de Chelsea'ye gitmesinden bu yana ilk kez Lille, dünya futbolunun en heyecan verici oyuncularından birine sahip olabiliyordu.


Nicolas Pepe'nin kulüp performansları

KulüpMaçGolAsist
Arsenal1122721
LOSC Lille793718
Angers SCO4962
US Orléans3282
OGC Nizza2881


Nicolas Pepe'nin lig performansları

MüsabakaMaçGolAsist
Ligue 11264418
Premier League80169
Championnat National2972
Ligue 27--


Nicolas Pepe'nin milli takım kariyeri

FNMilli takımİlk maçMaç
sayısı
Gol
19Fildişi Sahili15 Kas 20163710


Nicolas Pepe'nin mevkilere göre performansı

Sağ Kanat1826141
Santrafor32102
Sol Kanat122-
Orta saha sağ21-
On Numara1-1
Forvet Arkası1--

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.