Onur Ünlü kimdir, hangi dizileri yönetti, kaç yaşında?

Onur Ünlü kimdir, hangi dizileri yönetti, kaç yaşında?
Son olarak 14 Mayıs seçimleri ile ilgili sözleriyle gündeme gelen ünlü yönetmen Onur Ünlü’nün hayatı ve kariyeri merak konusu oluyor.

Ali Birerdinç - Büyük bir izleyici kitlesine ulaşan dizilerin ve filmlerin yönetmeni olarak tanınan Onur Ünlü, seçimler hakkında paylaştığı mesaj ile büyük yankı uyandırdı. Ünlü’nün sandığı boykot çağrısı yaptığı ve pek çok liderin ismini geçirdiği mesajı kısa sürede sosyal medyada paylaşılarak yorumladı. Bu ses getiren paylaşımın ardından vatandaşlar ve sosyal medya kullancıları ünlü yönetmen Onur Ünlü’nün yaşamını ve yaptığı işleri de soruşturmaya başladı. İşte Onur Ünlü’nün hayatı, yaşı ve imza attığı yapımlar…

Onur Ünlü kimdir?

24 Haziran 1973 tarihinde İzmit’te dünyaya gelen Onur Ünlü 50 yaşında. Yönetmen, yapımcı, şair, müzisyen ve oyuncu olan Ünlü, eğitimini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Sanatları Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalında yaptı. İlk sinema filmi deneyimini 2006 yılında Haluk Bilginer’in başrolünde yer aldığı Polis filmi ile yaptı.

Leyla ile Mecnun dizisiyle tanındı

Geniş kitlelerce tanınması ise TRT ekranlarında 2011 yılında yayın hayatına başlayan “Leyla ile Mecnun” dizisi ile oldu. Yine TRT’de yayınlanan Şubat dizisinde genel yayın yönetmenliği yapan Ünlü, Star TV ekranlarında yayınlanan ve Leyla ile Mecnun dizisinin ekibiyle çektiği “Ben de Özledim” dizisinde yönetmen koltuğuna oturdu. Aynı zamanda dizide rol de aldı. 2015 yılında Kanal D’de yayınlanan ve geniş oyuncu kadrosu ile dikkat çeken Beş Kardeş dizisinin hem senaristliğini yaptı, hem de yönetti. Dizi 13. bölümde final yaptı.

Türkan Şoray’a senaryo yazdı

Kırık Kalpler Bankası sinema filmini yönetti, Türkan Şoray’ın yönetmenliğini yaptığı “Uzaklarda Arama” filminin senaryo yazarlığını üstlendi. YouTube’da Erkan Kolçak Köstendil’in başrolünde oynadığı “Görünmez Adam” adlı kısa diziyi yönetti. Demet Evgar ve Fatih Artman’ın başrolünde yer aldığı Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok filmi ile sinema yolculuğuna devam etti. 2021 yılında Leyla ile Mecnun dizisiyle Exxen platformunda yeniden izleyici ile buluştu.

“Ah Muhsin Ünlü”

Leyla The Band müzik grubunda davulculuk yaptı. Ah Muhsin Ünlü mahlasıyla şiirler yazan Onur Ünlü’nün şiir kitapları da bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.