Cadılar Bayramı ne zaman, neden kutlanıyor, Türkiye'de halloween tam günü hangi gün?

Cadılar Bayramı ne zaman, neden kutlanıyor, Türkiye'de halloween tam günü hangi gün?
Cadılar Bayramı, aslında Avrupa ülkerinde kutlanan bir gelenek olsa da ülkemizde de sıkça kutlanmaya başladı. Hatta pekçok kişi Cadılar Bayramı ya da Halloween bu yıl hangi gün kutlanıyor? sorusunu araştırıyor.

Cadılar Bayramı ya da diğer adıyla Halloween son yıllarda Türkiye'de de oldukça kutlanan ve sevilen bir gelenek halini aldı. Özellikle farklı ve korkutucu kostümler ile sokaklarda gezmeye bayılanlar bu etkinliği asla kaçırmıyor. Bu yıl 2023 Cadılar Bayramı Halloween ne zaman? Cadılar Bayramı neden kutlanır? Türkiye'de Cadılar Bayramı'nın tam tarihi ne zaman? Halloween ya da Cadılar Bayramı nedir? İşte arama motorundan aratılan ve merak edilen tüm soruların yanıtını haberimizde detaylarıyla aktardık.

Cadılar Bayramı (Halloween) nedir?

Cadılar Bayramı ya da diğer adıyla Halloween, Hristiyanlara özgü bir bayramdır. Korkunç kostüm ve kıyafetler giyilerek, kadın erkek genç çocuk yaşlı demeden herkesin katıldığı bir bayramdır. Özellikle Cadılar Bayramı'nda kapı kapı gezilerek şeker toplama adeti vardır. Herkes evlerinin önünü korkutucu figür ve aksesuarlarla süsler ve ışıklandırır. Maskeli balolar, balkabağından korkutucu şekiller yapılarak perili ve korkunç simgeler oluşturulması hedeflenir.

studio-halloween.jpg

Cadılar Bayramı (Halloween) ne zaman kutlanır?

Cadılar Bayramı genelikle Kuzey Amerika ve Britanya ülkelerinde kutlanan bir bayramdır. Fakat yıllardır Avrupa'da da bu gelenek eğlenceli geldiği için kutlanılmaya devam etmektedir. Azizler Günü Arifesi olarak tam adı geçen Halloween her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanmaktadır.

Cadılar Bayramı (Halloween) Türkiye'de ne zaman?

Türkiye'de de tüm dünyada olduğu gibi Halloween ya da Cadılar Bayramı her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanır. Bu yılda Cadılar Bayramı Türkiye'de 31 Ekim 2023 Salı gününe denk gelmektedir.

cadilar-bayrami.jpg

Cadılar Bayramı nasıl kutlanır?

Eğer Cadılar Bayramı'nı kutlamak istiyorsanız çeşitli kostümler kiralayıp ya da satın alabilir, hayalet, vampir, film karakteri ya da süper kahraman olabilirsiniz. Korkutucu maskeler ve makyajla da bu konsepti oluşturabilirsiniz.

Evinizi Cadılar Bayramı'na özel korkutucu ışık efektleri ve aksesuarlarla dilediğiniz atmosferi oluşturabilirsiniz. Kabakları korkunç göz ve ağız şeklinde oyabilir, örümcek ağı, mumya ya da film karakterlerinin kült ürünleriyle evinizde farklı ortamlar oluşturabilirsiniz.

Korku evi teması oluşturabilir ve korku filmi gecesi yaparak tüm sevdiklerinizle keyifli dakikalar geçirebilir ya da kostüm partileri ile evinizde organizasyon verebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.