Yiğit Özşener'e 5 saat süren Atatürk makyajı

Yiğit Özşener'e 5 saat süren Atatürk makyajı
Zaferin Rengi filminde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırmaya hazırlanan Yiğit Özşener’e saatler süren bir makyaj yapıldı.

Yiğit Özşener, Mustafa Kemal Atatürk’e daha fazla benzemek için oturduğu makyaj masasında saatler geçirdi. Özşener’in Atatürk’e benzemesi için özel makyaj teknikleri uygulanırken ilk olarak ünlü aktörün yüzünün kalıbı alındı.

Heykeltıraşlık tekniğiyle Özşener’in yüzünün kalıbının çıkarılmasının ardından ise silikon, protez parçalarla kalıbı oluşturma, boyama ve aksesuarların hazırlanması gibi aşamalar uygulandı.

Yapımı 5 saat süren makyaj işleminin ön hazırlık aşaması ise 6 hafta sürdü.

Yiğit Özşener’in Zaferin Rengi filmindeki Mustafa Kemal Atatürk makyajını İranlı özel efekt makyaj tasarımcısı Babak Eskandari hazırladı. Yiğit Özşener ile oldukça uyumlu çalıştıklarını açıklayan Eskandari, Atatürk maktajı için ciddi bir araştırma sürecinden geçtiğini de belirtti.

Zaferin Rengi filmi

1918-1923 yılları arasında yaşanan gerçek olaylara dayanan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyüyen milli mücadeleye destek için İstanbul'da oluşan yapılanma ve mücadeleyi spor üzerinden farklı bir anlatımla izleyiciye sunacak olan 'Zafer'in Rengi' filminde, Mustafa Kemal Atatürk'e oyuncu Yiğit Özşener hayat verdi.

Abdullah Oğuz'un yönettiği film, 16 Şubat'ta vizyona girecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.