Google Keep'teki yenilikler: Daha fazla metin düzenleme seçeneği çok yakında geliyor!

Google Keep'teki yenilikler: Daha fazla metin düzenleme seçeneği çok yakında geliyor!
Google'ın not alma uygulaması Google Keep, daha fazla metin düzenleme seçeneğiyle bir güncelleme geliyor.

Google Keep, çeşitli cihazlardan erişilebilen popüler bir not alma hizmeti olarak öne çıkıyor. Bu özelliğe rağmen kullanıcılar uzun süredir kelime işlem özelliklerinin geliştirilmesi için çağrıda bulunuyorlar. Google nihayet kullanıcılarını dinledi ve uygulamadaki metin düzenleme seçeneklerini geliştirdi.

Google Keep’te artık aynı Word’deki gibi başlık düzeni oluşturabileceksiniz

Android Google Keep uygulaması incelendi ve kelime işleme ile ilgili gizli kod parçaları ortaya çıkarıldı. Bir Twitter kullanıcısı (X), bu gizli özellikleri başarıyla etkinleştirip kullandı ve hesabında paylaştı.

AssembleDebug adlı bir kullanıcı, paylaştığı videoda Google Keep'te yerleşik olarak bulunan yedi farklı metin düzenleme düğmesini gösteriyor. İlk üç düğme, üç metin boyutu arasından seçim yapmanızı sağlar: H1, H2 ve standart gövde metni (Aa).

google-keep-metin-duzenleme.jpg

Diğer üç düğmeyle birlikte aşağıdaki düğmeler, farklı metin stillerinin uygulanmasını kolaylaştırır: Kalın, italik ve altı çizili. "T" ile işaretlenen son seçenek, seçilen metne uygulanan tüm biçimlendirme değişikliklerini kaldıracaktır.

İlginç bir şekilde, metin düzenleme seçeneklerinin çoğu, onay kutularıyla bile sorunsuz çalışıyor. Google, bu temel düzenleme araçlarını Google Keep'e başarılı bir şekilde entegre etmesine rağmen, nedense gecikti, etkinleştirilemedi.

Muhtemelen bu gecikme, Google'ın potansiyel hataları tespit etmek ve düzeltmek için testler yürütmesinden kaynaklanmaktadır. Video, metin düzenleme özelliklerinin düzgün çalıştığını ve sonunda genel yayın için hazır olduğunu gösteriyor.

Google'ın bu özelliklerin akıllı saatler ve web tabanlı platformlar dahil olmak üzere farklı cihaz kategorilerine sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini bekleyebileceği düşünülebilir. Bu nedenle, bu özelliğin kullanıma sunulmasının farklı cihazlarda eş zamanlı olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.