Samsung Galaxy S24 Ultra telefoto kamera özellikleri açıklandı!

Samsung Galaxy S24 Ultra telefoto kamera özellikleri açıklandı!
Geçtiğimiz hafta Galaxy S24 Ultra'nın telefoto kamerasından ilk bilgi geldi. Yeni haber, kamera hakkında detayları ortaya koyuyor ve bir önceki nesle göre yapılan geliştirmeleri gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz hafta 3x yakınlaştırma sunan Galaxy S24 Ultra'nın telefoto lensinin, önceki neslin 10MP biriminden farklı olarak 50MP çözünürlüğe sahip olacağı aktarılmıştı. Çözünürlükteki beş kat artışın görüntü kalitesini iyileştireceği açık olsa da, yeni bilgiler bunun çok daha fazlası olduğunu gösteriyor.

Galaxy S24 Ultra kamerası detaylandı

Galaxy S23 Ultra'daki 10MP kameradan Galaxy S24 Ultra'daki 50MP kameraya geçişin görüntü kalitesini iyileştirmesi düşünülebilir, ancak Ice Universe tarafından yayınlanan en son bilgiler bundan daha fazlasını gösteriyor. Yapılan paylaşıma göre Galaxy S24 Ultra'da yer alacağı söylenen 50 MP telefoto kamera 1/2,52 inç sensör boyutuna sahip olacak. Karşılaştırma için, Galaxy S23 Ultra'nın 1/3,52 inç telefoto sensörü vardır. Dolayısıyla bir önceki modele göre %40 daha büyük bir sensörden bahsediyoruz. Kameralara aşina olmayanların bildiği gibi, sensörün fiziksel boyutunu büyütmek genellikle faydalıdır. Çünkü bu şekilde daha fazla ışık yakalanabilir, daha az gürültü ve daha iyi düşük ışık performansı elde edilebilir.

Öte yandan, S24 Ultra'nın telefoto lensinin bireysel piksel boyutlarının (1,12µm > 0,7µm) küçüleceğini de unutmamak gerekir. Ancak Ice Universe, kamerayı dijital yakınlaştırmayla 5x fotoğraf çekmek için kullanmanın Galaxy S24 Ultra'nın üstün görüntü kalitesini korumasını sağlayacağını ve bunun muhtemelen Galaxy S24 Ultra'nın 50MP için uygun hale gelmesiyle sonuçlanan artan sensör boyutundan kaynaklandığını belirtiyor. güncelleme. Ancak periskop kamera tarafında minimumda çözünürlük değişikliği olmayacağı ve 10 MP sensör kullanılacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.