iOS 17 ile birlikte gelecek Siri özellikleri!

iOS 17 ile birlikte gelecek Siri özellikleri!
Apple'ın dijital asistanı Siri, iOS 17 ile birlikte pek çok yeni özelliği karşılayacak. İşte iOS 17'de sunulacak Siri özellikleri.

Apple, WWDC 23'te yeni nesil işletim sistemlerini de sergiledi. Eylül ayında iPhone 15'in tanıtılmasıyla birlikte bu işletim sistemleri halka açılacak. Şu anda beta testinde olan iOS 17 ve diğer işletim sistemlerinin özellikleri de belli olmaya başladı.

iOS 17 ile sunulacak Siri özellikleri

siri-ios-17-cift-dilli-sorgu-ozelligi.jpg

Apple'ın dijital asistanı Siri de iOS 17 ile birlikte önemli yenilikler alacak. Yeni güncellemelerle Apple kullanıcılarının en yakın arkadaşları daha da yetenekli hale geliyor. iOS 17 ile Siri'ye gelen değişiklikleri toparladık. İşte iOS 17 ile birlikte kullanıma sunulacak Siri özellikleri:

Hey Siri’ye veda

‌iOS 17‌'de, ‌Siri‌'yi etkinleştirmek için sadece "‌Siri‌" demek yeterlidir. Böylece yıllardır uyandırma sözcüğü olarak kullanılan "Hey Siri"ye veda edeceğiz. ‌Siri‌ kelimesini duyduğunuzda otomatik olarak etkinleşen Siri, artık daha doğal hissettirmelidir.

Arka arkaya talep

‌Siri‌ artık yeniden etkinleştirmeye gerek kalmadan art arda söylenen birden fazla isteği tanımlayabilecek. Örneğin, "Siri"den size saati söylemesini istedikten sonra, Siri'den aynı konuya geç kalacağınızı arkadaşınıza mesaj atmasını isteyebilirsiniz.

Makale okuma

siri-makale.jpg

Safari, kişisel bir asistanın İnternet'teki makaleleri sizin için okumasını sağlayan yeni bir "Siri" özelliğine sahiptir. Bir web sitesinde Okuyucu Görünümü olduğu sürece, "‌Siri‌, bana bunu oku" diyebilir ve ‌Siri‌'den sayfanın içeriğini okumasını isteyebilirsiniz.

Mesajlaşma uygulaması desteği

‌Siri‌'den mesaj göndermesini istediğinizde artık mesajı göndermek istediğiniz uygulamayı seçebilirsiniz. Böylece, yalnızca Apple'ın yerleşik Mesajlar uygulamasından değil, aynı zamanda Telegram ve WhatsApp gibi üçüncü taraf uygulamalardan da mesaj gönderebileceksiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.