Twitter’dan (X) içerik üreticilerine sevindirici haber!

Twitter’dan (X) içerik üreticilerine sevindirici haber!
Elon Musk'ın sahibi olduğu eski adı Twitter olan sosyal medya devi X, içerik üreticilerini memnun edecek bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Elon Musk'ın sahibi olduğu eski adı Twitter olan sosyal medya devi X, içerik üreticilerini memnun edecek bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Gelecekte içerik üreticileri, reklam sisteminde yapılacak değişikliklerle çok daha kolay gelir elde edebilecek.

Reklam geliri paylaşım kriterlerine esneklik geliyor!

X'in Perşembe günü yaptığı duyuru ile içerik oluşturucular için reklam geliri paylaşımı kriterlerinin uzatıldığı resmi olarak duyuruldu. Daha önce 15 milyon izlenme istendiği duyurulmuştu, şimdi bu 5 milyona düşürüldü. Bu, daha fazla içerik oluşturucunun platformdan para kazanabilmesinin önünü açacaktır.

Bu açıklamanın hemen ardından Elon Musk, yeni düzenlemelerin detaylarını aktardı. Musk'ın verdiği bilgilere göre söz konusu esneklik yalnızca doğrulanmış hesaplardan gelen görüntülemeler için geçerli olacak. Sonuç olarak, Twitter Blue'ya abone olmayan kullanıcılardan gelen görüntülemeler, yeni reklam programında yer almayacaktır.

x-1.jpeg

Yeni reklam sistemi farklı olacak

Musk; Kötü niyetli kullanıcıları manuel olarak takip ederek kazançlarını artırmalarını engellemeyi amaçlayan yeni reklam sistemi için bu konunun son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor.

X, kısa bir süre önce "reklam gelirini içerik üreticisiyle paylaşma" yaklaşımını benimsedi. Bu yaklaşımla şirket, kaybettiği trafiği ve popülerliği geri kazanarak diğer sosyal medya platformlarından sıyrılmayı hedefliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.