Twitter’a (X) görüntülü konuşma özelliği geliyor!

Twitter’a (X) görüntülü konuşma özelliği geliyor!
Elon Musk'ın X (herhangi bir uygulama) olarak yeniden adlandırdığı Twitter'a görüntülü görüşme özelliği geliyor.

Adının X olarak değişmesine hâlâ alışamadığımız Twitter’a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Elon Musk'ın X'i "her şey uygulaması" yapma vizyonunun bir parçası olarak, "iletişim uygulamalarından iyi tanıdığımız bir özellik gelecek" açıklaması yapıldı. Platforma görüntülü arama özelliği getiriliyor.

Twitter’a (X) görüntülü konuşma özelliği geliyor

X’in CEO’su Linda Yaccarino, verdiği röportajda Elon Musk'ın birçok özellikle getirmeyi planladığı ve "her şey uygulaması" olarak tanımladığı X'e (Twitter) görüntülü görüşmelerin entegre edileceğini söyledi.

Yaccarino röportajda “Yakında platformdaki herhangi birine telefon numaranızı vermeden görüntülü konuşma yapabileceksiniz” dedi. Hemen hemen her sosyal medya platformu görüntülü arama yetenekleri sunduğundan, Twitter'ın bu özelliği eninde sonunda alması mantıklı. Ancak, kaç kişinin bu özelliği benimsediği bir muamma.

Elon Musk büyük değişiklikler yaptı

twitter-x.jpg

Ekim ayında Elon Musk Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından büyük bir darbe aldı ve bununla birlikte Yaccarino, haziran ayında batan gemiyi kurtarmak için CEO olarak atandı. İşi gerçekten bir CEO'dan daha fazlası.

Patron Musk, Yaccarino'ya Twitter'ı "her şeyin uygulaması" haline getirmek için her görevi verdi, X'e dönüştürdü. Yani bu çok ağır bir sorumluluk. Ancak şimdiye kadarki performanslarıyla Yaccarino, yükü omuzlayabilecek gibi görünüyor.

Röportajda CEO, Twitter'ın adını X olarak değiştirmenin gerçekten eski düşünce ve düşünme biçimlerini bırakmayı simgelediğini söyledi.

Yepyeni özellikler gelecek

Yaccarino'ya göre görüntülü görüşme özelliği, platforma eklenecek birçok özellikten sadece biri. Diğer özellikler, Çin'deki WeChat'e benzer şekilde, platformdaki kullanıcılar, arkadaşlar ve içerik oluşturucular arasında ödeme yapma olanağını içerecektir. X'e dönüştürülen Twitter, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların paylaşılan içeriklerden para kazanmalarına olanak tanıyan bir sistemi de kullanıma sundu. Artık X'in içinde online alışveriş ve bankacılık gibi şeyleri de görebiliyoruz. Tabii bu durumdan herkes memnun değil. Gizlilik meraklıları, bireysel kullanıcılar hakkında bu kadar çok veriyi tutan bir platformda çok fazla özelliğe sahip olmanın, bir güvenlik ihlali durumunda büyük sorunlara yol açabileceğine inanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.