iPhone’larda büyük değişiklik yapılmaya başlandı!

iPhone’larda büyük değişiklik yapılmaya başlandı!
Apple, iOS 17 ile iPhone kullanıcılarını şaşırtacak bir yenilik yaratacak. Ancak, iPhone son çağrı düğmesinin yeri değişti.

Apple'ın eylül ayında gerçekleştireceği etkinlik merakla bekleniyor. Etkinlikte ürünlerin yanı sıra iOS 17 de tanıtılacak. Olayın tarihi yaklaştıkça pek çok bilgi sızdırıldı. Bugün ortaya çıkan haberler, iOS 17 ile iPhone'daki en büyük gelişmenin olacağını ortaya koydu.

iPhone “Aramayı Bitir” butonunun yeri değişiyor!

Apple, eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte iOS 17'yi de tanıtacak.Etkinlik tarihi yaklaştıkça iOS 17 ile ilgili bilgiler gün be gün ortaya çıkıyor. Bu bilgilerden biri bugün netlik kazandı. Söz konusu bilgiler, Apple'ın en son iOS 17 beta sürümünde ortaya çıktı.

En son betadaki değişiklik, iPhone'un telefon uygulamasında yıllardır yapılan en büyük yeniliklerden biri olacak. Normalde, bir arama sırasında "Çağrıyı Bitir" düğmesi ekranın alt orta kısmında, diğer seçeneklerden uzakta bulunacak. Ancak iOS 17 ile birlikte bu durum değişti.

alismak-zor-olacak-iphonelarda-buyuk-degisiklik-3.jpg

Yeni sürümün değişikliklerine alışması zor olacak

Yeni versiyonda "Aramayı Sonlandır" butonu biraz daha sağa kayacak ve diğer seçeneklerin yanında olacak. Yani ekranın ortasında olmak yerine sağ alt köşede olacak. Söz konusu yenilik, bazı kullanıcıların canını sıkacak gibi görünüyor.

Yıllardır telefon görüşmelerini orta tuşa basarak kapatan kullanıcıların başına gelecekleri tahmin edebiliyorsunuz. Bu nedenle yeni buton yerleşimine alışmak uzun zaman alacak gibi görünüyor. Özellikle telefon ekranları büyüdükçe Apple'ın tuşları yeniden konumlandırdığını ilk kez görmüyoruz.

Şirket, 2021'de iOS 15 beta'daki Safari tarayıcısını değiştirerek URL çubuğunu en alta taşıyarak tasarımı güncelliyor. Söz konusu değişiklik için Apple'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.