Sadece IQ'su 140'un üzerinde olan kişiler bu 2 kibritin yerini 15 saniyeden kısa sürede çözebilir!

Sadece IQ'su 140'un üzerinde olan kişiler bu 2 kibritin yerini 15 saniyeden kısa sürede çözebilir!
Bir matematik dehası olduğunu mu düşünüyorsun? Bu matematik zeka oyunuyla zihinsel yeteneklerinizi test edin...

Hiç nöronlarınızı gerçekten uyaran bir beyin oyunu denediniz mi? Bulmacaları, bilmeceleri veya başka herhangi bir zihinsel mücadeleyi seviyorsanız, o zaman bugün sizin için bir matematik partimiz var! Bu herhangi bir eski muamma değil, bu en iyinin en iyisini test etmek için tasarlandı. Sadece IQ'su 140'ın üzerinde olan kişiler bu 2 maçı 15 saniyeden kısa sürede çözebilir!

KİBRİT ÇÖPÜ MEYDAN OKUMASI

Bu meydan okuma, tamamen kibrit çöplerine yazılmış basit ama kesin olmayan bir denklemle başlayın. 2+5=15. Gördüğünüz gibi, bu denklem açıkça yanlış. Kabul etmeyi seçerseniz, göreviniz denklemi düzeltmek için sadece iki kibriti hareket ettirmektir. Basit ses? Çözümü bulmak için sadece 15 saniyeniz olduğunu unutmayın!

matchstick-abm-0808-qditim.webp

İlk olarak, yaklaşımınız hakkında düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Kibritleri nereye getiriyorsunuz? Bir sayıyı eşittir işaretinin soluna mı yoksa sağına mı kaydırmalısınız? Ya da belki ikisi de? Yalnızca iki kibrit taşıyabileceğinizi ve bunu 15 saniyeden daha kısa sürede yapmanız gerektiğini unutmayın.

CEVAP

Bulmacayı çözmeyi başardınız mı? Yoksa hala kafanı mı kaşıyorsun? Her iki durumda da çözüm şudur: Sadece iki eşleşmeyi hareket ettirerek denklemi 7+9=16 olarak değiştirebilirsiniz.

x.webp

z.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.