Şifre paylaşımı yasaklanıyor!

Şifre paylaşımı yasaklanıyor!
Disney+ CEO'su Bob Iger, tıpkı Netflix gibi önümüzdeki yıllarda hesaplar arasında şifre paylaşımını aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu.

Bu günlerde Disney+'tan kötü haber üstüne kötü haber gelmeye devam ediyor. İlk olarak Atatürk dizisinin platformda yayınlanmayacağı tepkisine neden olan platform, bugün yaptığı duyuruyla azalan ve artan kullanıcı sayılarının ardından bir kötü haber daha geldi.

Disney+, Netflix'in yaptığı hareketi doğru bularak izinden gitti ve şifre paylaşımını kaldıracağını duyurdu

Disney CEO'su Bob Iger geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.
Şirket, itirazında hesap paylaşımına karşı önlem alma niyetini açıkladı. Bu konunun şirket için gerçek bir öncelik haline geldiğini vurguladı.

disney-reklamli-disney-basic-plani-3.webp

Alınacak önemlerin teknoloji odaklı olduğu söyleniyor

Atılacak adımlar, bir teknoloji çözümü ve Disney+ hüküm ve koşullarının güncellenmesini içermelidir. Hesap sahiplerinin önemli bir kısmının şifreleri paylaştığını söyleyen Iger, şirketin karı artırmak için bu sorunu çözmeyi hedeflediğini söyledi. Spesifik bir büyüme hedefi belirlenmemiş olsa da Disney şu anda 160 milyar dolarlık değerleme ile sektörün ağır toplarından biri. En son kazanç çağrısı, bir önceki yıla göre %4 artışla 22,3 milyar dolar gelir elde etti. Basit bir örnek vermek gerekirse, şirketin geliri Gine'nin gayri safi yurtiçi hasılasını aşıyor. Platform için şifre paylaşım kısıtlamalarının gelecek yıla kadar başlaması beklenmiyor ve 2025 yılına kadar tam olarak uygulanması pek mümkün değil. Ancak şirket bu fikri hayata geçireceğinden emin. Bu stratejik karar, Netflix'in hesap paylaşımını azaltma çabasıyla aynı amacı gütmektedir. Belki gelecekte Disney+'ta, aile dışında paylaşılan hesaplar için daha fazla ödeme yaparız. Bu politika kullanıcılardan tepkiyle karşılansa da Netflix için istenilen etkiyi yarattı. Hesap paylaşımı kısıtlamaları başladıktan sonra abonelikler arttı ve yaptırımlardan kısa bir süre sonra günde yaklaşık 100.000 kişi Netflix'e kaydoldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.