iPhone 15 Pro Max ile 15 Pro'yu ayıran kamera özelliği

iPhone 15 Pro Max ile 15 Pro'yu ayıran kamera özelliği
Apple yeni iPhone 15 serisini tanıttı. Profesyoneller de bu yıl üç kamerayla donatıldı ancak serinin en üst modeli olan iPhone 15 Pro Max, 15 Pro'dan bir açıdan farklı.

Apple, her yıl olduğu gibi iPhone 15 serisinde de Pro kameraya ağırlık veriyor.Serinin en üst seviye ve en pahalı modeli olan iPhone 15 Pro Max, dörtlü prizma tasarımı kullanan yeni bir telefoto lense sahip. Bu da 15 Pro Max'i en uzun zoomlu iPhone modeli yapıyor.

iphone-14-pro-purple-side-perspective-feature-purple.jpg

En uzun zoom yapan iPhone modeli

Önceki nesil iPhone 15 Pro ve iPhone 14 Pro ile 14 Pro Max modelleri 3 kat yakınlaştırma yapabiliyor. 15 Pro Max'in telefoto lensi 5x optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma gerçekleştirebiliyor. Bu iPhone'lar arasında en yüksek yakınlaştırma değeri olmasına rağmen Apple rakiplerinin gerisinde kalıyor.

Örneğin; Samsung Galaxy S23 Ultra modeli, 100 metre mesafeden fotoğraf çekebilen 100x Space Zoom özelliğine sahip.mGoogle'ın Pixel 7 Pro modeli, 5x optik yakınlaştırma ile 30x süper çözünürlüklü dijital yakınlaştırma özelliğine sahiptir. 15 Pro modelleri arasında 5x optik yakınlaştırma dışında hiçbir fark bulunmuyor.

apple-iphone-14-supports-up-to-8-esims-and-dual-active-esims-4hsa-1920.webp

Her iki telefonda da 48 megapiksel ana kamera, daha fazla ışık yakalayan daha büyük bir sensör bulunuyor ve kullanıcılar 24 mm, 28 mm ve 35 mm odak uzaklığı seçeneklerine sahip. Güncellenmiş 13 mm ultra geniş kamera ve ikinci nesil optik sensör kaydırmalı görüntü sabitleme de mevcut.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.