iPhone 15 Pro ve Pro Max, Wi-Fi 6E desteği ile geldi

iPhone 15 Pro ve Pro Max, Wi-Fi 6E desteği ile geldi
Apple'ın dün tanıttığı iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, şirketin Wi-Fi 6E'yi destekleyen ilk akıllı telefonları olma özelliğini taşıyor. Peki Wi-Fi 6E bu modellere ne gibi faydalar getiriyor?

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'a göre belirgin avantajlara sahip olduğunu biliyoruz. Bunun örnekleri arasında titanyum tasarım, A17 Pro çip, geliştirilmiş kamera, daha hızlı USB-C bağlantı noktası ve işlem düğmesi yer alıyor. Ama bundan daha fazlası var.

indir-001.webp

iPhone 15 Pro modelleri, yeni nesil Wi-Fi 6E'yi destekleyen ilk Apple telefonları olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan standart iPhone 15 modelleri Wi-Fi 6 ile sınırlı. Uzmanlar artık kullanıcılara 2 kat daha hızlı kablosuz ağ performansı sunacak.

Wi-Fi 6E'nin ne gibi artıları var?

Wi-Fi 6E teknolojisi, uyumlu bir yönlendirici aracılığıyla 6 GHz bandını kullanarak daha yüksek hızlar ve daha düşük gecikme süresi sunar. Ek spektrumun mevcut 2,4 GHz ve 5 GHz radyoların ötesinde çok daha fazla hava sahası sağladığını da unutmamak gerekir. Bu, Wi-Fi 6E'yi destekleyen cihazlar için daha fazla bant genişliği ve daha az parazit anlamına gelir.

Apple, 2022'den itibaren cihazlarında Wi-Fi 6E desteğini sunmaya başlıyor. Bu yeni nesil kablosuz ağ teknolojisi, M2 çipli en yeni iPad Pro modellerinde mevcuttur; MacBook Pro 14 ve 16 inç, M2 Pro/M2 Max işlemciyle donatılmıştır , Mac mini 2023, Mac Studio ve Mac Pro, M2 işlemciyle donatılmıştır.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.