iPhone 15 Pro ve Pro Max, Thread özellikli ilk akıllı telefonlar oldu

iPhone 15 Pro ve Pro Max, Thread özellikli ilk akıllı telefonlar oldu
Apple, amiral gemisi iPhone 15 Pro ve Pro Max akıllı telefonlarına Matter standardının önemli bir parçası olan akıllı ev Thread protokolü desteğini ekleyerek bir ilke imza attı.

Apple, iPhone 15 etkinliğinde yaptığı açıklamada, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in açık kaynaklı akıllı ev protokolü Thread'i destekleyeceğini duyurdu. Bu destek, bu ürün serisinin temel modellerinde mevcut olmayacaktır. Thread desteğinin akıllı evi nasıl değiştireceği belli değil ancak görünen o ki Apple, bu özelliğin ne yapacağından henüz emin değil.

untitled-design-2023-03-19t090754-802-167919710016x9.jpeg

iPhone 15 Pro ve Pro Max’e Thread desteği

Thread, özellikle düşük güçlü, düşük bant genişliğine sahip akıllı ev cihazları için tasarlanmış bir örgü ağ protokolüdür. Gecikmeyi azaltmayı, pil ömrünü uzatmayı ve bağlı cihazların güvenilirliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Thread'in iPhone'daki olası kullanımlarından biri, Thread kenar yönlendiricisi olarak kullanılabilmesidir. İş parçacığı cihazlarının İnternet'e ve diğer IP ağlarına bağlanmak için bir İş Parçacığı kenarı yönlendiricisine ihtiyacı vardır; bu, onları ev dışından kontrol etmenize ve İş Parçacığı olmayan cihazlara bağlanmanıza olanak tanır. Ayrıca Apple Home'da çoklu cihaz bağlantısının etkinleştirilmesine de yardımcı olabilir.

Ancak akıllı telefonu uç yönlendirici olarak kullanmak iyi bir uygulama gibi görünmüyor. The Thread Group'a göre Thread Border yönlendiricileri her zaman açık cihazlar olmalıdır. Ek olarak, mevcut Thread Border yönlendiricilerinin çoğu akıllı hoparlörlerden veya Wi-Fi yönlendiricilerinden oluşur. Ancak birden fazla Thread Border yönlendiricisi kullanılabildiği için akıllı ev sistemi, telefonun ağ bağlantısı kesildiğinde bile normal şekilde çalışmaya devam edebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.