iPhone 15 tanıtılır tanıtılmaz: iPhone 16 için ilk bilgiler geldi!

iPhone 15 tanıtılır tanıtılmaz: iPhone 16 için ilk bilgiler geldi!
iPhone 15 böyle ise iPhone 16 nasıl görünecek? sorularına cevap arıyorsanız doğru yere geldiniz. Bu haberimizde iPhone 16 ile ilgili gelen ilk bilgileri sizinle paylaştık.

Dün 12 Eylül 2023.Bildiğiniz gibi Apple'ın etkinliği saat 20.00'de gerçekleşti ve yeni iPhone 15 serisi tanıtıldı.Ama işin çok ilginç bir tarafı var.iPhone 15 henüz piyasaya sürüldü ancak iPhone 16 serisinden ilk haberler gelmeye başladı.Aşağıda şifreli iPhone 16 serisine ilişkin ilk bilgiler ve detaylar yer alıyor.

iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde yer alacak işlemci belli oldu!

iPhone 15 serisiyle teknoloji dünyasına yeni bir model daha eklendi. Ancak Apple ekosistemi içerisinde iPhone 8, 8 Plus ve X modelleri artık güncelleme alamayacak. Evet, Apple'ın en çok satan Model 11'ine az kaldı ama konumuz bu değil. iPhone 15 henüz piyasaya sürülürken bir anda iPhone 16 ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı.

iphone-15-pro-1.jpeg

iPhone 16 modelleri daha belli değil

Apple'ın 16 serisinde kaç model olacak, hangi model isimlerine yer verilecek gibi soruların yanıtını vermek şimdilik zor. Ancak söylentilere göre iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin RAM ve işlemci kapasitesi ortaya çıktı. Model adı konusunda kesinlik yok. Telefonu yalnızca serisinin temel modeli ve amiral gemisi modeli olarak değerlendirebiliriz.

Konumuza dönersek gelecek serinin Base ve Plus modellerinde 8GB RAM bulunacak. iPhone 15'in 6GB RAM kapasitesinin geniş çapta eleştirilmesinin ardından Apple, bazı şeyleri değiştirmesi gerektiğine karar vermek zorunda kaldı. Ek olarak her iki telefon da Apple'ın A17 Bionic çipine sahip olacak.Bu çipi bir yerden hatırladığımı düşünüyorsanız bugün tanıtılan iPhone 15 Pro Max modelinde yer alıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.