Kız çocuklarına ne kadar önem veriyoruz?

Sabahtan beri gerek Instagram, gerek Twitter gibi birçok sosyal paylaşım sitelerinde ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kapsamında paylaşımlar yapılıyor. Herkes kendi kız çocuğunun fotoğraflarını paylaşıp bu güzel günü hikayelerinde paylaşarak kutluyor.

Aslında yeni nesil anne babalar evlatlarına duydukları sevgi dolayısıyla elbette böyle günlerde paylaşımlarını eksik etmiyor fakat uzmanların uyardığı bir konuda siber saldırılar oluyor. Özellikle sizlerin paylaştığı fotoğraflar ileride eğer çocuklarınız küçük yaşlardaysa büyük tehlike oluşturabiliyor.

Fotoğraf paylaşmak ne kadar tehlikeli olabilir?

Sosyal medya hesabınızın olası bir durumda yabancı şahısların eline geçmesiyle birçok fotoğraf ve videolarınız gelecekte çalınabilir. Yada başka bir olasılık olan bilmediğiniz linklere tıkladığınızda paylaştığınız birçok fotoğraf çalınarak istenmeyen sitelerde yapay zeka yöntemiyle dolandırıcılık yöntemiyle kullanılabilir.

Aslında kız, erkek çocuk fark etmez paylaşım yapacağınız fotoğrafları seçerken dikkatli olmakta fayda var.

Kız çocuklarına ne kadar önem veriyoruz?

Asıl konuya gelecek olursak paylaşım yapmak iyi güzel hoş da gerçekten çocuklarımıza gereken kıymeti ve önemi ne kadar gösterebiliyoruz? Bir kız çocuğunun yeme içme barınma gibi temel ihtiyaçları sağlayınca herşey yeterli oluyor mu? Elbette hayır. Evladına sürekli bağırıp çağıran, şiddet uygulayan veya hakaret ederek nefret dolu söylemler ile sevgisiz bırakan ne çok insan var. Anne baba olmak kesinlikle kolay birşey değil ama lütfen ilgi veremeyeceğiniz ya da size göre herşeyi yerine getirmenin yeterli olduğunu düşünüp evladınızı sevgisiz bırakacaksınız lütfen evlat sahibi olmayın.

Dünyada sevgisiz büyüyen milyonlarca çocuk var. İstismara uğrayan, zorla çalıştırılan, okuma hakkının elinden alındığı ya da küçük yaşta evlendirilmeye çalışılan nice kız çocuğu…

Bu örnekler sadece birkaçı. Bu günlerde asıl düşünülmesi gereken “ben gerçekten evladıma yeterli ilgiyi, şefkat ve anlayışı gösterebiliyor muyum” olmalı. Her çocuk ebeveyninin gözbebeğidir. Ama sürekli azarlanan, aşağılanan ve sevgi açlığıyla yetişen bir neslin de gelecekte büyük eksiklikler ile büyüyüp, evlatlarınız da birer anne baba olacağını unutmayın. Her yeni nesil bir sonraki neslin aynasıdır. Anne baba olarak evlatlarınızdan sevgi ve ilgiyi eksik etmeyin ki dışarıdaki başka insanlardan medet umup yanlış kararlar almasınlar.

Uzun lafın kısası kız çocuklarını hor görüp kötü davranarak, sürekli bağırarak, kızarak, hakaret edip nefret dolu sözler sarf ederek, onurunu heveslerini kırarak, küçük düşürerek, saygı duymayarak evlat yetiştirmeye devam edenler yaptığınız paylaşımların çocuğunuz üzerinde hiçbir kıymeti yoktur. Her gün kötü muameleye devam edip sosyal medyada ilgili anne baba rolü yapanlara küçük bir hatırlatma : "Sosyal medya en büyük yanıltıcıdır. Asıl olan sizin evlatlarınıza yansıttığınızdır."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi