Simite yeni yılda zam geldi! 2024 simit güncel fiyatları..

Simite yeni yılda zam geldi! 2024 simit güncel fiyatları..
Yeni yılın ilk gününde pek çok ürüne zam haberleri peş peşe geliyor. Buna göre zamdan nasibini alan ürünler arasında simitte yerini aldı. Peki simit kaç TL'den satılacak?

Asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasıyla zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. 2024 yılına giriş yaptığımız bugünde sigara başta olmak üzere pek çok ürün grubuna zam geliyor. Yeni yılla birlikte çayın yanında olmazsa olmazlar arasına giren simit, yeni yılda zamlı fiyatı ile satışa sunulacak.

simit-jpg.webp

Simide yüzde 25 zam geldi

Birçok büyükşehirde yeni yılla birlikte zamlı fiyatlar yarından itibaren raflarda yerini alacak. Buna göre Bursa'da 100 gram simide %25 zam geldi. Simit geçtiğimiz yıl 10TL'den satışı bulunurken 2024 yılında 12,5 TL'den satılacak.

İstanbul'da ise henüz simit fiyatlarına zam gelmedi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) geçtiğimiz Temmuz ayında simide zam yapmıştı. Megakentte simitin 100 gramlık fiyatı şuan 10 TL'den satılıyor. İstanbul'da semtler arası fiyatlar değişkenlik göstersede pastane simidi 10 TL'den 20 TL'ye kadar satışı bulunuyor.

Kocaeli'de de ekmek ve simide zam geldi. Alınan karara göre ekmek 8 TL, simit ise 12,5 TL'den satılacak.

simit-jpg.webp

Susam ve un fiyatları nedeniyle zam geliyor

Her ürün grubuna zam gelirken, simitte de maliyeti susam ve un oluşturuyor. Simit üreten fırıncılar gelen zammın yetersiz olduğunu ancak zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Ekmek 1 TL zam geldi

Sene sonunda Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık tarafından açıklanan karara göre Ankara'da ekmeğe 1 TL'lik zam yapılmıştı. 200 gram ekmek 210 grama yükseltilmiş ve fiyatı da 1 TL artmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum