Sömestr tatilinde yapılacak eğlenceli etkinlikler

Okulların yarıyıl ya da diğer adıyla sömestr tatiline girmesine sayılı günler kala pek çok aile, çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği ve eğlenebileceği etkinlikleri araştırmaya başladı.

22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak olan tatil, karne gününü de sayarsak toplamda 17-18 günlük dinlenme süreci var. Öyle ki hem hayat pahalılığında bütçeyi sarsmayacak hem de dolu dolu 2 haftanın tadını çıkaracak aktiviteler neler olabilir? Ailelerin çocuklarıyla birlikte yapabileceği etkinlikleri hazırsanız listeleyerek başlayalım..


Doğa ve spor aktiviteleri

Hava soğuk olmasına rağmen birçok etkinlik yapılabilir. Çocuklar ile beraber ormanda yürüyüş yapabilir, bisiklete binmek, futbol, basketbol, voleybol oynayabilirsiniz. Ayrıca kamp alanlarında çocuklar için tırmanma ve survivor gibi etkinlikler tatil dönemlerinde oldukça artıyor. Bu tarz etkinlikleri değerlendirebilir ya da buz pateni, go-kart gibi tehlikesi düşük ve günübirlik etkinliklere de katılabilirsiniz. Hava güzelse ailecek piknik yapmak oldukça keyifli olacaktır.

ibb-doga-kampi-19.jpg

Müze, sinema, tiyatro gezileri

Tatil denince ilk akla gelen kafa dağıtacak ve eğlenirken öğretecek etkinlikler bulmaktır. Ebeveynlerin sömestr tatilinde çocuklarıyla birlikte sinema, tiyatro ve kültürel gezilere en az 1 gününüzü ayırmakta fayda var. Hem çocuğunuzla eğlenirken yeni bilgiler öğrenerek keşfetmesine yardımcı olacaktır.

j4dubbtyokgrbdecyk1l3w.webp

Hayvanat bahçeleri, akvaryum ya da yağmur ormanları gibi iç içe olan mekanları tercih edilebilir. Çocukların ilgisini çekecek oyuncak, araba, kukla, çikolata müzeleri gibi pek çok müzeyi gezmek isteyenler gün ve saatlere dikkat ederek muhakkak bilet almayı unutmayın.

Atölyeler

Çocuklar için son yıllarda oldukça artan atölye etkinlikleri trendler arasında.. Çocuklar ve ailelerin katılacağı etkinliklerle hem yeni arkadaşlar edinebilme imkanı sağlayacak hem de el ve motor becerilerine katkı sağlayacaktır.

Bütçeyi sarsmayacak workshoplar olduğu gibi belediye ve sanat merkezleri gibi vakıfların ücretsiz olarak yaptıkları çalışmaları takip edebilirsiniz. Kil ve çamur, bitki ekimi, pastacılık ve kurabiye yapımı, boyama gibi pek çok çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca workshopları tercih etmek istemeyenler evlerinde de birçok malzemeyi bir araya getirerek vakit geçirebilir.

hafta-sonu-egitim-atolyeleri-01-cs.jpg

Sosyalleşme

Tatil yaparken sosyalleşecek etkinlikleri de unutmamak gerek.. Çocuğunuzun anlaşabildiği arkadaşlarıyla park ya da lunapark buluşmaları, birkaç arkadaşla piknik veya yukarıdaki bahsettiğim etkinlikleri, onların aileleriyle bir araya gelerek gerçekleştirebilirsiniz. Böylece hem çocukları daha kolay kontrol edebilir ve anne babalar arasında da sosyalleşme fırsatı doğacaktır.

doga-sporlarinin-cocuklara-faydalari.png

Sanatsal faaliyetler

Çocukları küçük yaşta sanata ve spora yönlendirmek oldukça önemli.. Yeteneğini keşfedebilmek ve yeni hobiler edilebilmesi açısında müzik aletlerini görmesi ve keman, gitar, bateri gibi vurmalı ya da yaylı aklınıza gelebilecek pek çok müzik türüyle tanıştırabilirsiniz.

dansin-cocuga-faydalari.webp

Müziğe ek olarak dans ve duruş, diyafram eğitimi de hem sağlıklı hem de keyifli olacaktır. Bale gibi çocuklara katkı sağlayacak ya da serbest olarak sadece dans edebileceği etkinliklere tatilde başlatmak yaz ayları ve sonrasındaki süreç içinde oldukça iyi bir başlangıç olabilir.

Deneyler

15 günün evde geçen zamanlarında çocuğunuzla birlikte fen bilimlerini daha iyi keşfedecek aktivitelere muhakkak yer verin. Yeni nesil hızlı öğrenen ve oldukça meraklı olduğu için ufkunu açacak etkinlikler onları cezbedecektir. Örneğin fasulye çimlendirme, çim adam, bitki bakımı ya da tohumdan bitki yetiştirmeyi çocuklara mutlaka öğretmek gerekir. Yeşil alanı olan kişiler fidan ya da fide ekerek çocuklarla eğlenceli ve bir o kadar da büyütmesini sabırla öğreneceği uzun vadeli bir anı olacaktır.

bahce.jpg

Bir diğer önerim ise el işi ve zararsız tepkimeli deneyler ile çocuğunuzla yapabileceğiniz etkinliklere yer verin. Origami gibi kâğıt katlama sanatları, limondan pil yapımı, sirke ve kabartma tozunu karıştırıp bir şişenin üzerine balon koyup onun şişmesini sağlamak gibi öğretici ve ortalığı çok kirletmeyecek aktiviteler yapabilirsiniz.

0021-shutterstock-2062045253-1024x410-001.webp

Oyunlar

Tatil sürecinde envaiçeşit etkinliğe yer verebilirsiniz. Bu gibi etkinlikleri yaparken çocukların hayal gücünü artıracak oyunları da ihmal etmeyin. Puzzle, lego, satranç, isim şehir, heykel, boyama, maket ve karton ile süsleme etkinlikleri yapabilirsiniz. Bunlarla birlikte saklambaç, ebelemece, kitap okuma, taklit, sessiz sinema gibi türevleri oyunlara da yer vermeyi unutmayın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi