Muammer Aydoğmuş

Muammer Aydoğmuş

CHP'de değişim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde hayal kırıklığına uğramasının ardından, partide değişim tartışmaları devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları etrafında dönen tartışmalar muhalif medyayı da ikiye böldü. Koşulsuz olarak İmamoğlu'nu destekleyenlerle, İmamoğlu karşısında olanların söz düellosuna şahit oluyoruz. İmamoğlu'nun karşısında olanlar diyoruz çünkü çoğu gazeteci kaybedeni (Kemal Kılıçdaroğlu) açık açık destekleyemiyor.

Medyamızın sivri dili bu değişimin de sağlıklı olmasını engelleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirenlere bakıyorum da hakaret ile eleştiriyi çoğu zaman birbirine karıştırıyorlar. Haber sunan bir spiker, Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı'na insanların gözünün içine baka baka iki kez “pişkin” ifadesini kullandı. Bu ifade tepki görünce geri adım atmadı. Muhatabı, bu ifadeler üzerine, “Kalemini satanlar” diye bir çıkışta bulundu. Bu zat da her gün kalemini satanların açıklanmasını istiyor. Yani bile isteye bir polemik yaratmanın peşinde... Sayın Kılıçdaroğlu'nu yıpratmak istiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilemez mi? Elbette eleştirilir. Fakat hakaret hiçbir zaman eleştiri değildir. Ayrıca hakaret çoğu zaman eleştirinin üzerini kapatır. Doğruların üzerini örter.


Son açıklamalar

Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi değişim tartışması Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının etrafında şekilleniyor. Sayın İmamoğlu çok açık bir şekilde değişim vurgusu yapsa da değişimin nasıl olacağı konusunda ser verip sır vermiyor. Bu minvalde Sayın Kılıçdaroğlu ile birden fazla bir araya geldi. Son yapılan görüşmeden sonra basına herhangi bir açıklama yapılmadı. Kemal Kılıçdaroğlu görüşme hakkında sessizliğini korurken, İmamoğlu yaptığı üstü kapalı açıklamalarla süreci istediği yönde yönlendiriyor. Bütün bu tartışmalar devam ederken CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan önceki gün önemli bir açıklama geldi. Öztrak İmamoğlu'na meydan okurcasına, “Parti Meclisimizin Kurultay tarihimize karar vermesine kadar, Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak” ifadelerini kullandı. Öztrak bu açıklamaları muhalif medyanın İmamoğlu'nu destekleyen tarafında huzursuzluk yarattı. Bir anda Öztrak'a saldırmaya başladılar. İmamoğlu ise Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada değişimden 'kastını' açıkladı ve "Bugüne kadar denediğimiz yöntemlerle başarı elde edemediysek eğer yöntemleri değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

Dün yapılan grup toplantısında ne söyleyeceği merak edilen Kemal Kılıçdaroğlu ise iktidara sert eleştiriler yöneltmekle yetindi. Bir anda seçim öncesinin Türkiye'sini hatırlattı. “Değil 6'lı masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım” ifadeleriyle de gelecekte siyasette var olacağını ortaya koydu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Aydoğmuş Arşivi