Muammer Aydoğmuş

Muammer Aydoğmuş

Kısır döngü

Yeni Türkiye’nin eski Türkiye'ye oranla daha geri bir noktada olacağı ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal, göstergelerden anlaşılıyor.
Seçimlerin ertesinde döviz kurunun dört beş lira birden artması ve hala artmaya devam edeceği uzmanlarca dile getiriliyor. Döviz kurunun yüksek olmasının ihracata olumlu katkısı olduğunu savunan AK Partili yetkililer aynı zamanda yüksek döviz kurunun ithalata olan olumsuz etkisini gözden saklıyor.
Erdoğan ekonomiye ve kabineye yeni aktörler getirerek durumu kurtarmaya çalışıyor zaman kazanıyor, Ancak ipleride kimseye henüz vermiyor, vermez.
Kısacası AK Parti cephesinde yeni hiçbir şey yok...
CHP cephesinde ise yenilik ve değişimin naraları başladı ve artarak devam edecek gibi görünüyor.
Kılıçdaroğlu’nun parti içinde ve parti tabanında oluşan rahatsızlıklara uzun süre dayanamayacağı açık, muhtemelen kurultayda aday olmayacak.
Ancak CHP içerisinde imamoglu dışında popüler ve öne çıkan bir isim yok, ilginç olanı imamoğlu'nun CHP'li bir profili de yok, kısa zamanda da parti içi ve CHP tabanı İmamoğlu’nu hazmedemez İmamoğlu’nun da geçmişi, bugünkü söylemleriyle sağa daha yakın olduğu aşikar.
CHP nin sağcılaşmasi Partinin sonu olur, mevcut konjonktürde zaten yeni bir sagcı partiye de ihtiyaç yok, fazlasıyla var.
CHP de yeni bir şey varsa o da Mustafa sarıgül’ün CHP'ye katılması, dikkatli izlenmesi gerektiğini düşünüyorum, zaman içerisinde parti içerisinde bir güç kazanabilir ise yeniden CHP Genel Başkanlığına oynayacaktır. Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığı ve akabinde olası iktidarı, Cumhurbaşkanlığı Türkiye’ye ne kazandırır ne kaybettirir bunu öngörmek çok da zor değil, kısır döngüye devam...
Diğer irili ufaklı siyasal partiler ki bunların hepsi sağ tandanslı;
Parti ve kişisel çıkarlarının peşinde şimdilik güçlü sağ koalisyonlarla kazanmaya devam edecekler.
Sermaye yüksek kar oranları açıklamaya devam edecek.
Sanatta, kültürde, müzikte, eğitimde siyasal İslam'ın dizayn edilmesi seçimin kazanılmış olmasının vermiş olduğu özgüvenle artarak devam edecek.
Çalışanların halkın alt gelir grubunun kısır döngüsü yoksulluğu devam...
Halk alışkanlıklarından, refahından, tatilinden, hobilerinden, dinlenmesinden, vaktinin, emeğinin çalinmasi ödünlerini vermeye devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Aydoğmuş Arşivi