Bilginin kadim ışığına inanın!

Biraz geçmişe dönüp hafızamızı zorlasak bazı kareler size birşeyler hatırlatır mı acaba? Mesela Fadime şahinleri, Müslüm Gündüzleri ya da Kalkancıları... Bu örnekleri fazlaca çoğaltabiliriz. Hep aynı oyun hep aynı senaryo tutmuyor tutmayacaktır artık. Başka şeyler deneyin biraz yaratıcı olun bre ahmaklar. Bu ülkenin yönü güzelliklere döndüğü zaman hemen karanlık elleriniz giriyor devreye çekin o pis ellerinizi ülkemden. Bu toprakların bağrından nice Mevlanalar, Yunus Emreler, Erbakanlar çıktı. Bu toprak hoşgörü dini islamın filizlerinin yeşerdiği topraklar. Biz her türlü inanca, siyasi görüşe kucak açmış bir neslin devamıyız.

Bir profile bakar mısınız? İslam dini bunun neresinde bu islamın neresinde. İki sarık cüppe bir sakal bırakmakla maalesef Müslüman olunmuyor. İslam demek ilim demek bilim demek. İslam demek yerden arşa kadar sorgulamak araştırmak demek. İki cüppe ile ne hoca ne imam ne Müslüman ne de insan olmazsınız. Din tüccarlığı yapmak en büyük yavşaklıktır.


Tüm annelere babalara çağrımdır,
Rüşvetçi polisler değil, abdestsiz namaza duran imamlar değil sapıklık, sapkınlık yapan tarikatçılar değil bizi bilginin kadim ışığı kurtaracak.
Adaletsiz düzenin yok olup gitmesi için ahlaklı erdemli çocuklar yetiştiriniz. Başarırsanız yer yüzüne ve insanlığa bırakacağınız en büyük miras bu olacaktır. Bir insan belki dünyayı düzeltemez ama her insan önce kendini düzeltse dünyada kendiliğinden iyileşecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi