Yeni eğitim öğretim dönemine vira bismillah

Okullar, uzun bir yaz tatilinin ardından 12 Eylül’de açılacak. Ancak ilk kez okulla tanışacak olan minikler için uyum haftası bu pazartesi başlıyor. Yeni dönemde hem ailelerde hem de çocuklar da farklı bir heyecan var.

Bu heyecanın tüm eğitim dönemlerinde çocuklarda olması onların okumayı sevmesi ebeveynlerin en büyük arzusudur.

Bunun için en başta değerli öğretmenlerimizin o sihirli dokunuşlarına ihtiyacımız var.

Öğrenci başarısını etkileyen en önemli okul faktörü öğretmenlerin kalitesidir. Bina, eğitim kaynakları ya da müfredat değil, öğretmen! Finlandiya’daki eğitim mucizesinin anahtarı budur. Öğretmenin seçimi, eğitimi ve sosyoekonomik statüsünü yükseltmeden yapılacak her yatırım boşa kürek çekmektir.

Öğretmenlerimiz bir milletin var olmasında ve gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Öğretmenler, toplumun geleceğini inşa ederler. Öğretmenlerin topluma kazandırdıkları bireyler milletlerin geleceklerine yaptıkları en büyük yatırımdır. Geleceğine yatırım yapmayan toplumlar gelişme anlamında diğer ülkelere göre geri kalmaya mahkumdurlar. Toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, gelecek nesillere ufuklar açmanın, değişimin, çağdaşlığın, hoşgörünün, barışın, geçmişin ve geleceğimizin mimarıdır öğretmenlerimiz.

Çocuklarımız işlenmemiş bir mücevherdir öğretmenlerimiz onları ne kadar güzel işlerse o kadar erdem ve değerli olacaklar ve daha sonraki hayatlarına da aynı değerlerle devam edecekler.

Unutmayınız ki bir öğretmenin görevi sadece okuma yazma öğretmek değildir sizler onları yarınlara hazırlıyorsunuz. Çocukların kahramanları babaları kadar sizlersiniz de.

Çocuklarımızın erdemli ahlaklı dürüst olması için sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Sizler ülkemizin adaleti için avukatlar, çevre için mimarlar, tarım / üretim için mühendisler, güvenliğimiz için polisler, torunlarınız için öğretmenler, ülkeyi yönetsin diye siyasetçiler bürokratlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanları yetiştiriyorsunuz.

Toplumsal ahlakın yerle yeksan olduğu ve her geçen gün toplumun bir şekilde bir birinden uzaklaşıp ayrıştığı bu dünyaya inat çocuklarımıza umut olun.

Çocuklarımızı rengine, ırkına, mezhebine göre ayrıştırmaktan uzak çocuklar olarak yetiştiriniz.

Topluma en yararlı kişiler ahlaklı erdemli dürüst insanlardır. Bencillik, kibir ve egolu nesillerin ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur. Bölmeyen, parçalamayan ötekileştirmeyen bir nesile ihtiyaç var. Bu günü eğrisi ve doğrusuyla yaşıyoruz artık yarınlar daha önemli sizden ricamız yalan söylemekten imtina eden, rüşvet, haram yemekten korkan, adaleti şiyar edinmiş çocuklar yetiştirmeniz.

Millet olarak siz değerli öğretmenlerimizden elbette büyük beklentilerimiz var tabiki sizlerin de devletimizden büyük beklentileriniz var en başta bir öğretmenin ekonomik kaygısı olmamalıdır, aldıkları maaşlar bir öğretmenin hak ettiğinin çok çok altındadır.

Devletimiz öğretmenlerimizin maaşlarında ciddi bir oranda yeni bir düzenleme yapmak zorundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının en başta öğrencilerimize öğretmenlerimize ve ebeveynlere başarı dolu ve sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi