Bartlomiej Wdowik kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Bartlomiej Wdowik kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Sezonun ikinci yarısında kadrosunu güçlendirerek mücadele etmek isteyen Galatasaray'da gündeme birçok isim geliyor. Sonuncusu ise Bartlomiej Wdowik oldu. Peki, Bartlomiej Wdowik kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in ilk yarısındaki performansıyla taraftarlarını memnun etmeyi başaran Galatasaray'da daha iyisi için kollar sıvandı. Mayıs ayında kupa sevinci yaşamayı hayal eden yönetim ve teknik heyet, çalışmalarını hızlandırdı. Transfer konusunda gerekli adımları kısa sürede atmak isteyen sarı kırmızılılarda gözler alınacak isimlere çevrildi. Ancak önce satmak veya göndermek gerekiyor. Başkan Dursun Özbek, özellikle Angelino'nun kontratının feshi için Erden Timur'u tam yetki ile Almanya'ya göndecek. Burada yapılacak görüşmelerden olumlu sonuç alınması halinde de yeni bir oyuncu kadroya dahil edilecek. Gündeme gelen futbolculardan biri de Bartlomiej Wdowik oldu. Kendisi hakkında internette çok sayıda sorgulama gerçekleştirilerek bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, Bartlomiej Wdowik kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

angelino-gs-001.jpg
Angelino'nun Galatasaray'a veda etmesi bekleniyor

Angelino gidecek

Galatasaray'ın sezon başında büyük umutlarla kiraladığı Angelino'nun performansından memnun kalmaması üzerine Okan Buruk ilk etapta Kazımcan'ı denedi, sonra Abdülkerim'i sol beke kaydırdı. En sonunda da Barış Alper Yılmaz'dan bu bölgede verim almaya çalıştı. Devre arasının gelmesiyle de kulübü RB Leipzig'in kapısı çalınarak bu anlaşmanın feshedilmesi konusunda görüşmeler yapılacak. Eğer beklenen cevap gelmezse sezon sonuna kadar alacağı ödenerek gönderilecek. En son seçenek ise başka bir takımın devreye girmesi. Aynı durum Seferovic'te de yaşanmış ve yıldız forvet sezonun ikinci yarısını İspanya'da kiralık geçirmişti.

bartlomiej-wdowik-2-001.jpg
Bartłomiej Wdowik, Galatasaray'ın sol bek listesine eklenen isimlerden biri oldu.

Sol beke hamle

Teknik Direktör Okan Buruk'un kadrosuna muhakkak katmak istediği bir sol bek için girişimler başladı. Transfer pazarı gibi sürekli yükselen isim listesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak yine hücumcu bir oyuncu gündeme geldi. Leonlardo Lelo ve Bradley Locko'nun ardından bu kez de Polonya'da forma giyen Bartlomiej Wdowik'in adı hem Polonya basınında hem de Türk medyasında geçiyor.

bartlomiej-wdowik-3.jpg
Bartłomiej Wdowik transferine yönelik açıklamada sahaya odaklandığını söyledi.

Açıklama yaptı

Kısa süre önce kontratını uzatan Bartlomiej Wdowik, geleceğine yönelik olarak yaptığı açıklamada farklı ülkelerden teklif alıp almadığıyla ilgili olarak; "Sözleşmemi 2025'e kadar uzattım ve bunu gönülden yaptım. Bazı söylentiler ve ancak sadece bundan ibaretler. Gerçeğe dönüşmediler. Ben sadece işimi odaklanarak kulübüme hizmet etmek için sahada mücadele veriyorum" ifadelerini kullandı.

bartlomiej-wdowik-4.jpg
Bartłomiej Wdowik kimdir?

Bartlomiej Wdowik kimdir?

Galatasaray'ın listesinde olduğu yazılan Bartlomiej Wdowik, 25 Eylül 2000 tarihinde Polonya'nın güneyinde 36.607 nüfuslu bir kasabası olan Olkusz'da doğdu. 23 yaşındaki oyuncu, futbolcu bir aileden geliyor. Babası Maciej 5 yıl önce yerel B sınıfında oynuyordu. Ağabeyi Tomasz, ikinci ve üçüncü liglerde Przeboj Wolbrom için oynadı. Futbol hayatına KS Olkusz'da başladı. Slowik Olkusz ve Sbojnia Osiek-Zimnodol'da da alt yapı eğitimi aldı. Ruch Chorzow ile ilk A takım deneyimini yaşadı. 2019'da Odra Opole'ye transfer oldu. 2020'de ise ülkenin en önemli takımlarından Jagiellonia'ya 125 bin euro karşılığında imza attı. 3 senedir de takımının formasını terletiyor. 2025 yılına kadar bulunan sözleşmesinin yanı sıra 1 sezon da opsiyonu var. Güncel piyasa değeri 900 bin euro. Bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada 9 gol atıp 3 de asist yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ayrıca orta sahanın solu ve sol açıkta da oynayabiliyor. Angelino gibi bir profilden bahsedebiliriz. Sevgilisi Oliwia Kazimierczyk ile birlikteliği vardır. Polonya Milli Takımı formasıyla Michal Probierz döneminde tanışmış, Letonya karşısında kazanılan hazırlık maçında son 12 dakika oyuna girerek ilk karşılaşmasına çıkmıştır.

"Babam orta sahada oynuyordu, sağ ayaklı bir oyuncuydu. Zaten alt liglerde oynadığı dönemde maçlarına giderdik. Çok güzel goller attı, güzel serbest vuruşlar yaptı. Bacağımı nasıl konumlandıracağımı anlattı."

- Bartłomiej Wdowik

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum