Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bruno Genesio kimdir? Biyografisi ve kariyeri

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bruno Genesio kimdir? Biyografisi ve kariyeri
Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Beşiktaş, yeni teknik direktörünü belirledi. Siyah beyazlılar, Bruno Genesio ile sözleşme imzalayacak. Kendisi de kısa sürede İstanbul'a gelecek. Peki, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bruno Genesio kimdir? Detaylar...

Bu sezon çok çalkantılı bir dönemden geçen Beşiktaş'ta ilk yarı sonunda tam 4'üncü hoca ile sözleşme imzalanacak. Siyah beyazlılar, Hasan Arat ile birlikte ilk teknik direktörünü belirledi ve Bruno Genesio kısa sürede İstanbul'a gelecek. Taraftarlar da deneyimli antrenör hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bruno Genesio kimdir? Biyografisi ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

bruno-genesio-3.webp
Bruno Genesio Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olacak

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bruno Genesio kimdir? sorusu günün en çok arananları arasına girdi. Sezona Şenol Güneş ile başlayan, Burak Yılmaz ile devam eden ve birkaç maç da Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Kartal'da yeni hoca Bruno Genesio olarak belirlendi. Peki, Bruno Genesio kaç yaşında, aslen nereli, hangi takımları çalıştırdı? Detaylar aşağıda.

bruno-genesio.webp
Bruno Genesio Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olacak

Bruno Genesio kimdir?

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olmasına kesin gözle bakılan Bruno Genesio, 1 Eylül 1966 tarihinde Fransa'nın Lyon şehrinde doğdu. 57 yaşındadır. Futbolculuk hayatında sadece ülkesinde forma giymiştir. Lyon alt yapısında yetiştikten sonra Nice ve Martigues formaları da giydi. 1996'da futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

bruno-genesio-2.webp
Bruno Genesio Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olacak

Bruno Genesio'nun teknik direktörlük kariyeri

Futbol hayatını tamamladıktan sonra hemen teknik direktörlüğe soyunan Bruno Genesio ilk olarak Stephane Paille ile birlikte çalıştı. Arbresle ve FC Villefranche'de görev yaptı. Ardından Remi Garde'nin yanında yer aldı. Besançon RC'de çalıştı. Yetiştiği Lyon'a ise gözlemci olarak alındı. B takımında yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yaptı. 4 sene a takımda yardımcı teknik direktörlük görevi üstlendi. 2015-2019 yılları arasında ise 1 numara koltuğunda oturdu. 1.84 puan ortalaması yakaladı. 2019-2020'de ise Çin'in yolunu tuttu ve bu yurt dışındaki ilk deneyimiydi. 40 karşılaşmada 2.03 puan ortalaması tutturdu. Rennes ile ülkesine geri döndü. 2021-2023 yılları arasında da burada teknik direktörlük yaptı. Son takımındaki ortalaması ise 1.73 olarak kayıtlara geçti. Bu sezon 16 karşılaşmada 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 de mağlubiyet aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.