Galatasaray onu istiyor! Leonardo Lelo kimdir? Kariyeri

Galatasaray onu istiyor! Leonardo Lelo kimdir? Kariyeri
İlk yarıyı ezeli rakibi Fenerbahçe'den averaj farkı ile ikinci sırada tamamlayan Galatasaray'da hem lig hem de Avrupa için transfer çalışmaları başladı. Sarı kırmızılılar Leonardo Lelo'yu da listesine aldı. Leonardo Lelo kimdir? Kariyeri haberimizde.

Bu sezon başında transfer ettiği Angelino'nun kiralık anlaşmasını feshetmeye hazırlanan Galatasaray'da Alman ekibi RB Leipzig ile görüşmeler sürüyor. 6 aylık birlikteliğin ardından yolları ayırmakta kararlı olan Aslan, eğer talebi karşılık bulmazsa yeni bir talibin çıkmasını bekleyecek. Diğer seçenek ise sezon sonuna kadar alacaklarını ödeyerek oyuncuyu göndermek. Ayrıca farklı isimler de ön plana çıkıyor ve listede yer alıyor. Onlara bir yenisi de Portekiz'den eklendi. Leonardo Lelo'nun adı Cimbom ile anılıyor. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Leonardo Lelo kimdir? Hangi takımlarda oynadı, nerede doğdu, kaç yaşında? Kariyerine dair birçok detay haberimizde.

Leonardo Lelo kimdir?

Tam adı Leonardo Filipe da Cruz Lelo olan Leonardo Lelo, 30 Mart 2000 tarihinde Portekiz'in Algarve bölgesinde yer alan bir kent olan Olhao'da doğdu. 23 yaşındadır. 1.75 metre boyundaki sol bek oyuncusu futbola SC Olhanense'de başladı. Setubal ve Louletano'da da alt yapı eğitimi aldı. 2020-2021 sezonunda Portimonense'ye kiralandı. 2021 yılının yaz aylarında da Casa Pia'ya transfer oldu. Sürekli yükselen grafiğiyle de dikkat çekti. Bu sezon çıktığı 19 maçta 1 asistlik performans gösterirken 1600 dakika sahada kaldı.

leonardo-lelo.jpg
Leonardo Lelo

Leonardo Lelo'nun oyun stili

Angelino'nun daha çok hücum katkısı yaptığı düşünüldüğünde İspanyol futbolcunun yerine de aynı profilde bir isim geleceği söylenebilir. Zira Leonardo Lelo da sol çizgiyi sonuna kadar kullanmayı seven ve ataklara destek veren bir yapıya sahip. Bu her ne kadar skora çok fazla yansımasa da 23 yaşındaki sol bek oyuncusu için ileri çıkma konusundaki özellikleri ön planda tutulabilir.

leonardo-lelo-1.webp
Leonardo Lelo

Leonardo Lelo'nun güncel piyasa değeri

Futbol hayatına başladığı günden bu yana piyasa değeri de sürekli artan genç futbolcu için şu an 3.5 milyon euroluk bedel biçiliyor. Portekiz Milli Takımı formasını alt yaş kategorilerinde 7 kez terleten Lelo 300 bin eurodan değerini hemen hemen 12'ye katlamayı başardı. 2025 yılına kadar da kulübüyle kontratı bulunuyor.

Talibi de var

Galatasaray'ın sol bek transferi için listesine aldığı Leonardo Lelo için Sporting Lizbon ve Yusuf Yazıcı'nın forma giydiği Lille'in de devrede olduğu iddia edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.