Galatasaray'ın istediği Nuno Tavares kimdir? Biyografisi ve kariyeri

Galatasaray'ın istediği Nuno Tavares kimdir? Biyografisi ve kariyeri
Ocak ayı transferine hazırlanan Galatasaray'da gözler sol bek transferinde. Angelino'nun yerine gelmesi beklenen isimlere Nuno Tavares de eklendi. Peki, Galatasaray'ın istediği Nuno Tavares kimdir? Biyografisi ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Yarın akşam Süper Kupa'da Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray, transfer çalışmalarına da hız verdi. Özellikle sol bek mevkisine yapacağı takviye merak konusu olan Aslan'da Angelino'nun gönderilmesi ilk planda. Eğer İspanyol sol bekle yollar ayrılabilirse hamle yapılacak. Birkaç gündür çok sayıda adayın yazıldığı sarı kırmızılılar için son iddia İngiltere için geldi. Yönetimin Nuno Tavares ile ilgilendiği öne sürüldü. Taraftar da kendisi hakkında araştırmada bulınarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Galatasaray'ın istediği Nuno Tavares kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Kariyeri ve biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Nuno Tavares'in mevcut performansı

Galatasaray'ın ilgilendiği yönünde iddiaların ortaya atıldığı Nuno Tavares bu sezon çok da istenen seviyede değildi. Son olarak 3'üncü haftada Nottingham Forest formasını giyen ve Manchester City karşısında oynayan genç futbolcu, o günden bu yana sahaya forma ile adım atamadı. Toplamda 94 dakika saha içinde kaldı. O da 1 maça denk geliyor. Zaman zaman kadroda da yer almadı. Ocak ayında ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

t25-nottingham-forest-nuno-ta-536.webp
Nuno Tavares

Nuno Tavares kimdir?

Tam adı Nuno Albertino Varela Tavares olan ve futbol dünyasında Nuno Tavares olarak tanınan sol bek oyuncusu, 26 Ocak 2000 tarihinde Portkeiz'in başkenti Lizbon'da doğdu. Kariyerine Casa Pia alt yapısında başladı. Buradan Sporting Lizbon'a transfer oldu. Yeniden Casa Pia'ya geçiş yaptı. Bir sonraki adresi ise Benfica oldu. 4 sene boyunca alt yaş kategorileri de dahil olmak üzere Lizbon ekibinde forma giyen Tavares, 8 milyon euroya Arsenal tarafından satın alındı. İlk sezonunun ardından Marsilya'ya, bu sene ise Nottingham Forest'a kiralandı. 1.83 metre boyunda ve sol ayağını kullanıyor. Aynı zamanda Yeşil Burun Adaları pasaportuna sahip. Portekiz Milli Takımı formasını alt yaş kategorilerinde 38 kez terletip 2 gol kaydetti. Benfica ile 1 Portekiz Süper Kupası kazandı.

fd396410-48a3-11ee-82ed-3d11544b562b.jpg
Nuno Tavares

Nuno Tavares'in yaşamı

Nuno küçüklüğünü ağbeyi Edson Tavares'in yanında geçirdi. Her ikisi de Lizbon'un eteklerinde güzel bir Portekiz kasabası olan Talaíde'de bulunan Bairro dos Navegadores'te büyüdü. Annesi Maria Amelia'dır. İlk aşkı futbol değil çellodur. Ailesi her ne kadar futbol sevmese de idolü Cristiano Ronaldo olmuştur. Ülkenin bugüne kadarki en spekteküler yıldızı sebebiyle bu oyuna her geçen gün daha da fazla sevgi besledi. Ülkesi, kökleri Yeşil Burun Adaları'nda olan yıldız futbolcuyu kendi adına oynatabilmek adına çok çaba gösterdi ancak başarılı olamadı.

Nuno, gençliğe adım atmadan önce Brezilya futbolunu öğrenmek üzere parkeye çıktı. Futsal takımının bir parçası oldu ve daha sonra Casa Pia'nın 11'e 11 futbol takımına terfi etti. 10 yaşına (5.sınıf) yaklaşan genç, şok edici bir karar verdi. Nuno Tavares (bilinmeyen nedenden dolayı) spor alanında (futbol) bırakıp çok sevdiği müzik eğitimine daha fazla devam etmeye karar kıldı. Çelloda uzmanlaşmak istedi ve bu alana yoğunlaştı. Çocukluğu boyunca, müziği futbolla birleştirerek, birden fazla hakkı yerine getirme olanağını göstererek, sakin ve çalışkan bir çocuk olarak kaldı. Futbola dönüşmenin yaşıyla birlikte kaybolan bir şey olduğunu gözlemleyen Nuno Tavares'in ebeveynlerini, oğullarını en azından futbola müzikten daha fazla adanmaya ikna etti. Dolayıyla müzik eğitimine kariyerine ara vermek anlamına geliyor. Bu karar, Nuno'nun Sporting CP Gençlik Akademisi'nin dikkatinin toplandığı sırada geldi. Casa Pia'nın en iyi genç futbolcuların arasında yer alması nedeniyle Sporting'in ilgisi dikkat çekti. Sporting'e katılması konusunda iki sebep vardı. Ailesinin onaylaması ve Ronaldo'nun da yeşil beyazlılardan yetişmesi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.