Galatasaray'ın listesindeki Lazare Amani kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Galatasaray'ın listesindeki Lazare Amani kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Devre arası transfere yönlenen Galatasaray'da pek çok isim gündeme geliyor. Son olarak Belçika'da forma giyen Lazare Amani'nin adı yazıldı. Peki, Galatasaray'ın listesindeki Lazare Amani kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar...

Bu sezon şampiyon olmak için mücadelesini sürdüren Galatasaray'da transfer çalışmaları ocak ayında da en ön plana alındı. Kadrosunu güçlendirmek isteyen Okan Buruk ve ekibi özellikle Tanguy Ndombele'nin ayrılması ihtimaline karşı çok sayıda futbolcuyu listesinde bulunduruyor. O isimler arasında Lazare Amani'min bulunduğu da iddia edildi. Kendisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de internette araştırma gerçekleştirerek tüm detayları öğrenmeye çalışıyor. Galatasaray'ın listesindeki Lazare Amani kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Bütün soruların yanıtı haberimizde.

Ndombele yerine Amani

Galatasaray orta sahasında yapılacak değişim ilk olarak Ndombele'den başlayacak. Fransız orta sahanın takımdan ayrılması halinde hemen takviye yapılacak. Buraya mücadele gücü yüksek bir isim almaya kararlı olan Cimbom'un Amani'yi düşündüğü Belçika basınında yer aldı. Yönetimin bonservisi için kulübüne 3 milyon euro önermesi bekleniyor.

lazare-amani.webp
Lazare Amani

Lazare Amani kimdir?

Tam adı Jean Thierry Lazare Amani olan Lazare Amani, 7 Mart 1998 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin güney-orta bölgesinde bulunan Diégonéfla şehrinde doğdu. 25 yaşındadır. Futbol hayatına Aspire Football Dreams Academy Dakar'da başladı. İlk yurt dışı tecrübesi KAS Eupen ile oldu. Belçika'nın en önemli kulüplerinden biri olan Charleroi kendisini kadrosuna kattı ve Estoril Praia'ya kiraladı. Bir sezon da Union SG'ye gönderildi. 2022'de kalıcı transferi gerçekleşti. Bu sezon çıktığı 29 maçta 5 asistlik performans sergiledi ve 2 bin 41 dakika sahada kaldı. Ön libero, merkez orta saha ve 10 numarada forma giyebiliyor. Güncel piyasa değeri ise 5 milyon euro. 1.72 metre boyundaki futbolcu mücadeleci yönü ile adından söz ettiriyor. Belçika vatandaşlığı da bulunuyor ancak Fildişi Sahilleri'nden yana kullandığı milli takım tercihi sonrası Afrika ekibinde 1 kez forma giydid.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.