İBB CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, eşi kim?

İBB CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, eşi kim?
Yeni dönemde İBB CHP Grup Başkanvekili olan Ülkü Sakalar'ın kim olduğu, memleketi ve siyasi kariyeri merak konusu oluyor...

Yeni dönemin ilk toplantısının yapıldığı İBB Meclisi’nde komisyon üyeleri ve mecliste grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleri de belirlendi. CHP Grup Başkanvekili olan Ülkü Sakalar, İBB tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez bu unvanı elde eden kadın grup başkanvekili oldu. Göreve başlamasının ardından birçok kişi İBB CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar’ın kim olduğunu, hayatını ve siyasi kariyerini araştırmaya başladı… İşte Ülkü Sakalar’ın yaşamına dair merak edilenler…

Ülkü Sakalar kimdir?

Ülkü Sakalar, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında ilk kez 15 Nisan Pazartesi günü toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’nin Grup Başkanvekili seçildi. 1968 tarihinde Ordu’da dünyaya gelen Sakalar 56 yaşında. On yıldan fazla süredir siyasetle uğraşan Sakalar’ın asıl mesleği ise avukatlık.

Ülkü Sakalar kariyeri

1989 tarihinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak mesleğe atılan Ülkü Sakalar, 1993 ile 2004 seneleri arasında kamu kurumlarında avukat olarak faaliyet gösterdi. Bu tarihten sonra ise özel sektörde görevini sürdüren Sakalar, 2014 yılına kadar uluslararası bir firmada hukuk müşaviri olarak görev aldı.

glo6cw7w8ae4ag6-001.jpeg

Ülkü Sakalar ne iş yapıyor?

2014 yılında sonra kendi özel hukuk bürosunu açan Ülkü Sakalar, mesleğini sürdürmeye devam etmektedir. Sakalar, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Sakalar Hukuk ve Danışmanlık Ofisi isimli şirkette çalışmalarına devam ediyor.

Ülkü Sakalar siyasi yaşamı

2013 yılında CHP Tuzla teşkilatına katılarak siyasete atılan Ülkü Sakalar, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tuzla temsilcisi olarak görev yapmaya başladı. Sakalar siyasi yaşamında; CHP Tuzla İlçe üyeliği, İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Seçim Kurulu Temsilciliği görevlerinde bulundu, partisinin hukuk komisyonlarında aktif olarak faaliyet gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.