İsrail propagandası yapan Eden Karzev (Kartsev) kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

İsrail propagandası yapan Eden Karzev (Kartsev) kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Dün Antalyasporlu Sagiv Jehezkel'in ardından İsrail destekçisi bir paylaşım da Eden Karzev'den geldi. Peki, İsrail propagandası yapan Eden Karzev kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'de dün oynanan Antalyaspor Trabzonspor maçının 68'inci dakikasında bordo mavili takıma karşı fileleri havalandıran İsrail pasaportlu futbolcu Sagiv Jehezkel, kolundaki bandajı göstererek "100 gün" ifadesinin yer aldığ yazıyla gündeme oturmuştu. İsrail'in dünyanın gözü önünde yaptığı soykırımın devam ettiği günlerdeki bu sevinç sonrası Jehezkel gözaltına alınmıştı. Benzer bir paylaşım da Başakşehirli Eden Karzev'den geldi.

Antalyaspor'dan açıklama

Daha önce saygı duruşuna katılmadığı için kadro dışı bırakılan Jehezkel açıklaması için açıklamada bulunan Antalyaspor kulübü, olay sonrasında açıklama yayımladı. Açıklamada; "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." denildi.

Boztepe: Yolları ayıracağız

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

Bakanlıktan soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaşanan olay sonrasında soruşturma açıldığını ifade ederek; "Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in #Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." mesajı paylaştı.

Gözaltına alındı

Sagiv Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tercümanı aracılığıyla ifade veren kanat oyuncusunun adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Gözaltına alındı

Yapılan gözaltı sonrasında Jehezkel'in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" sözlerine yer verdiği belirtildi.

Bir paylaşım da Karzev'den

Jehezkel'in ardından Başakşehir'de forma giyen ve sakatlığı sebebiyle sahalardan uzak kalan Eden Karzev de aynı paylaşımı sosyal medya hesabından yaparak dikkat çekti ve tepkilerin odağına oturdu.

65a4d43bd75f861790da29c7.webp

Eden Karzev kimdir?

Başakşehir futbolcusu Eden Karzev, 11 Nisan 2000 tarihinde İsrail'in Afuta kentinde doğdu. 23 yaşındaki futbolcu kariyerine Maccabi Tel Aviv'de başldaı. Beitar Ramla , Hapoel Hadera ve Kirya Shmona'da kiralık oynadı. Maccabi Netanya sonrasında ise Dinamo Moskova'ya kiralandı. Kulübüne geri dönen İsrailli futbolcu, geçen sene Başakşehir'e imza attı. İstanbul ekibiyle çıktığı 17 maçta skor katkısı üretemedi. Kariyerinde İsrail Süper Kupası ve İsrail Kupası bulunuyor. Milli takımda 5 kez forma giydi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum