Juan Musso kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Juan Musso kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Sezonu şampiyon bitirmek isteyen Galatasaray, transfer çalışmalarına hız verdi. Kontratı bitecek olan Fernando Muslera'nın yerine gelecek isim de belirlendi.

Ligde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak ikinci yarıdaki mücadele için avantaj sağlayan Galatasaray, sezonun ilk yarısını ezeli rakibinin 7 averaj gerisinde ikinci basamakta tamamladı. Sarı kırmızılılar mayıs ayında şampiyonluğa ulaşmak ve Avrupa Konferans Ligi'nde de üst turlara kalmak isteyen Cimbom, gelecek sezonun da kadrosunu şimdiden belirlemeye çalışıyor. Listeye giren son isim Juan Musso oldu. Kendisi hakkındaki detaylar da merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Peki, Juan Musso kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Muslera ayrılıyor!

Adnan Polat döneminde takım kazandırılan ve 2011'den bu yana Galatasaray formasıyla sayısız başarılara imza atan Fernando Muslera için artık ayrılık zamanı geldi. 12 senedir İstanbul'da yaşayan ve kendisini bir Türk gibi hissettiğini söyleyen Uruguaylı file bekçisinin veda vakti. Sene sonunda kontratının bitecek olmasından dolayı uzatma düşünmeyen yönetim, genç bir isimle yola devam etmek amacında. Yıldız kalecinin ülkesine dönme isteği de yine Uruguay basınında sıkça yer alıyor.

juan-musso.jpg
Juan Musso

Juan Musso atağı

Muslera ile yollarını ayırmaya hazırlanan Galatasaray'da yeni bir dönem başlıyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un listesindeki ilk ismin yine bir Güney Amerikalı. Arjantin pasaportuna sahip Juan Musso, eldivenleri takmak için en güçlü aday. Transfer sürecinde yine Muslera'nın aracılık etmesi, deneyimlerini aktarması ve olumlu referanslar vermesi bekleniyor.

juan-musso-2.jpg
Juan Musso

Juan Musso kimdir?

Tam adı Juan Agustín Musso olan Juan Musso, 6 Mayıs 1994 tarihinde Arjantin'in Buenos Aires eyaletinde, Paraná Nehri'nin batı kıyısında, Rosario'ya 61 km uzaklıkta bir şehir olan San Nicolas'ta doğdu. 29 yaşındadır. Futbola Racing Club'de baişadı. Burada a takıma kadar yükseldi. İlk yurt dışı transferi Udinese ile gerçekleşti. Burada gösterdiği performansla Atalanta'nın yolunu tuttu ve 20.5 milyon euroya geçişi tamamlandı. Bu sezon çıktığı 15 karşılaşmada 16 gol yedi. 7 karşılaşmada ise kalesini rakiplere kapatmayı başardı. 1.91 metre boyundaki yıldız kaleci Arjantin Milli Takımı formasını 2 kez terletti. Kulübü ile 2025 yılına kadar kontratı var. Güncel piyasa değeri 8 milyon euro.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.