Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?
Devre arası transfer döneminde birçok isim gündeme geliyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Rafa Mir için devrede olduğu iddia edildi. Peki, Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Süper Lig'de başarılı olmak isteyen iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Beşiktaş, transferde de karşı karşıya geldi. Devre arası hamleleri konusunda belirleyici günlere giren iki ezeli rakibin bu savaştan nasıl bir sonuçla ayrılacakları merak konusu. Diğer yandan taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Rafa Mir kimdir?

Tam adı Rafael Mir Vicente olan Rafa Mir, 18 Haziran 1997 tarihinde İspanya'nın Murcia özerk bölgesinde bir şehir olan Cartagena'da doğdu. 26 yaşındadır. 1.91 metre boyundaki forvet futbola Javali Nuevo'da başladı. ElPozo Murcia ve Ranero alt yapılarında oynadıktan sonra Barcelona kendisini keşfetti. 2011-2012 sezonunda Real Murcia'nın alt yapısına geçiş yaptı. Buradan da ikinci büyük takım deneyimini Valencia ile yaşadı. 2018 yılına kadar top koşturduktan sonra ilk yurt dışı deneyimi Wolverhampton ile oldu. 2 milyon euro karşılığında transferini gerçekleştiren İngilizler 6 ay sonra Las Palmas'a kiraladı. 2019'da Nottingham Forest ve 2021'de de Wolverhampton'da kiralık geçirdiği dönemlerin ardından Sevilla bonservisi için 16 milyon euro ödedi. Endülüs ekibinde 3'üncü sezonunu geçiriyor. Bu sene çıktığı 14 kaçta 2 gol atıp 406 dakika sahada kaldı. İspanya Milli Takımı formasını alt yaş kategorilerinde 17 kez terletip 8 gol sevinci yaşadı. Kariyerinde 1 Avrupa Ligi, 1 U21 Avrupa Şampiyonası, 1 La lga 2 ve 1 Championship şampiyonlukları bulunmaktadır. Babası Magin Mir de eski bir futbolcudur.

rafa-mir.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.