Rodrigo Guth kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri

Rodrigo Guth kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri
Süper Lig'de liderliği Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe pes etmezken diğer yandan transfer çalışmaları da sürüyor. Listedeki isimlerden biri Rodrigo Guth. Peki, Rodrigo Guth kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer alıyor.

Pazar akşamı Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan ve Galatasaray'ın 2 puan gerisine düşen Feenrbahçe'de kalan haftalarda şampiyonluğun gelmesi için kollar sıvandı. Her zamankinden daha fazla mücadele vermesi gereken sarı lacivertliler sonuç ne olursa olsun gelecek senenin hazırlıklarına da başladı. Gündeme gelen son isim Rodrigo Guth oldu. Genç futbolcu ile birlikte savunma sağlama alınmak ve geleceğe yatırım yapılmak isteniyor. Peki, Rodrigo Guth kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Defansa takviye yapıldı

Fenerbahçe hem bu sezon başında hem de ocak ayı transfer döneminde savunmasına önemli isimler getirdi. Yazın Becao ve Djiku, kışın da Çağlar ile Bonucci çubuklu formayı giyerek mücadele etmeye başladı. Ancak milli futbolcu Çağlar'ın sezon sonunda biten kontratı nedeniyle buraya bir ekleme yapılması gündeme gelebilir. Diğer oyuncuların da ayrılık ihtimalleri doğarsa yine aynı durum söz konusu olacak. Bu kapsamda listeye Rodrigo Guth eklendi.

rodrigo-guth.jpg

Rodrigo Guth kimdir?

Fenerbahçe izleme ekibinin yakından takip ettiği Rodrigo Guth, 10 Kasım 2000 tarihinde doğdu. 23 yaşındadır. Brezilya ve Alman vatandaşlıkları bulunmaktadır. Futbol hayatına Coritiba'da başlamıştır. İlk yurt dışı deneyimi Atalanta ile oldu. Alt yapısına katıldığı İtalyan ekibinden Pescara'ya kiralandıktan sonraki durağı NEC Nijmegen oldu. 2022 yazında Fortuna Sittard bonservisine 1.1 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattı. Bir dönem Acun Ilıcalı'nın da ortağı olduğu ve Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Işıtan Gün'ün başkanlığını yürüttüğü Hollanda temsilcisinde bugüne kadar 59 karşılaşmaya çıkan Guth, 4 gole imza attı. Bu sezon da istikrarlı formunu sürdürmeyi başardı. Sakatlık nedeniyle hiç maç kaçırmaması da en dikkat çekici yönlerinden biri. Güncel piyasa değeri 2.5 milyon euro olarak gözükmektedir. Kariyerinde Atalanta ile kazandığı 3 kupa bulunmaktadır. Brezilya U17 takımı ile de uluslar arası bir turnuva sevinci yaşadı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.