Sarunas Jasikevicius kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, evli mi?

Sarunas Jasikevicius kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, evli mi?
Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü olması beklenen Sarunas Jasikevicius’un kariyeri ve özel yaşamı merak konusu oluyor.

Fenerbahçe’de Dimitris Itoudis ile yolların ayrılmasının ardından takımın yeni başantrenörünün Sarunas Jasikevicius olması bekleniyor. Görüşmeler için İstanbul’a geldiği bilinen hoca ile anlaşmanın yakın olduğu iddia ediliyor. Peki Fenerbahçe Beko’nun yeni teknik adamı olması an meselesi olan Jasikevicius kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadığ, kaç takım çalıştırdı? İşte Sarunas Jasikevicius’un hayatına ve kariyerine dair öne çıkanlar…

Sarunas Jasikevicius kimdir, kaç yaşında, doğum tarihi?

Sarunas Jasikevicius 5 Mart 1976 tarihinde Litvanya’nın Kaunas şehrinde dünyaya geldi. Koç burcu olan teknik adam 47 yaşında.

Sarunas Jasikevicius sporculuk kariyeri

Basketbola 6 yaşında başlayan Jasikevicius 1998 yılında Lietuvos Rytas takımında forma giymeye başladı. 2003 yılında Barcelona ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Jasikevicius Maccabi Tel Aviv formasıyla İsrail’de önemli başarılara imza attı.

Fenerbahçe yılları

Sarunas Jasikevicius 2011 yılının ocak ayında Fenerbahçe takımına geldi. Fenerbahçe basketbol takımında 1 sene forma giydi. Son olarak Litvanya takımı Zalgiris Kaunas’ta forma giyen Jasikevicius 2013-2014 sezonunda basketbolu bırakma kararı aldı.

Sarunas Jasikevicius hangi takımları çalıştırdı?

Basketbolu bırakmasının ardından koçluk yapmaya başlayan Sarunas Jasikevicius, Zalgiris Kaunas ve Barcelona takımlarını çalıştırdı. Zalgiris’le Final Four’a yükselen Jasikevicius, Barcelona takımında ise EuroLeague normal sezonunu lider tamamladı.

linorabargil2-0.jpg

Sarunas Jasikevicius evli mi, kız arkadaşı var mı?

1998 yılında dünya güzeli Linor Abargil ile evlenen Sarunas Jasikevicius 2008 yılında boşandı. Litvanyalı koç daha sonra Anna Douka-Jasikevicius ile evlendi. Çiftin iki çocukları bulunuyor.

065045796-24083e30-b2ff-41bb-9acd-b9d13ed8f498.webp

Sarunas Jasikevicius Instagram hesabı

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve ailesi ve mesleği ile ilgili paylaşımlar yapan Sarunas Jasikevicius’u Instagram’da 130 bine yakın kişi takip ediyor. Jasikevicius’un platformdaki kullanıcı ismi @saras_jasikevicius. Eşin Anna’nın Instagram hesabının ismi ise @annadouka_jasikevicius.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.