Trabzonspor'un yeni forveti Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor'un yeni forveti Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?
 DAMGA Editörü
Transfer sezonunda sessizliğin hakim olduğu Trabzonspor, ilk adımlarını atmaya hazırlanıyor. Bordo mavililer, Sevilla forması giyen Rafa Mir için girişimlere başladı ve anlaşmanın yakın olduğu öğrenildi. Peki, Rafa Mir kimdir? Detaylar haberimizde.

Bu sezon Ebere Paul Onuachu'nun performansı sonrası bonservis konusunda zorluk yaşayacağını düşünen Trabzonspor, Sevilla'da oynayan Rafa Mir'İ listesine ekledi. Farklı mevkilerde de forma giymesi nedeniyle Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın elini kolaylaştırması beklenen deneyimli golcü için girişimler başladı. Devredeki diğer takımlar da bertaraf edildi ve anlaşmanın yakın olduğu öğrenildi. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Trabzonspor'un yeni forveti olması beklenen Rafa Mir kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

trabzonspordan-forvete-ispanyol-bogasi-2.jpg
Rafa Mir

Canlı yayında aktardı

Sabah ve Fotomaç muhabiri Yunus Emre Sel, A Spor'da katıldığı sabah haberleri kuşağında Trabzonspor'un Rafa Mir için Sevilla ile görüşmelere başladığını ve satın alma opsiyonu ile kiralama teklifi sunulduğunu ifade etti. İspanyol forvetin kendisini Avrupa'ya duyuran performansını tekrarlayabilmek için de Türkiye karakterine sıcak baktığı öğrenildi.

rafa-mir.jpg
Rafa Mir

Rafa Mir kimdir?

Futbol dünyasında Rafa Mir olarak tanınan ve tam adı Rafael Mir Vicente olan İspanyol futbolcu, 18 Haziran 1997 tarihinde İspanya'nın Cartagena kentinde doğdu. Başarılı oyuncu 26 yaşındadır ve 1.91 metre boyundadır. Kariyerine Javalí Nuevo kulübünde başladı. Sırasıyla ElPozo Murcia, Ranero, FC Barcelona ve Real Murcia formaşarı giydi. Valencia'nın alt yapısından Wolverhampton'a transfer oldu. Las Palmas, Nottingham Forest ve SD Hueca'ya kiralık gönderildi. 2020-2021 sezonundaki performansı ona Sevilla'nın kapılarını açtı ve bonservisine 18 milyon euro ödendi. Endülüs ekibiyle bu sezon çıktığı 22 maçta 3 gol ve 1 asistlik katkıda bulunup 696 dakika sahada kaldı. 2027'ye kadar kontratının bulunduğu takımında 5 milyon euro güncel piyasa değerine sahip. Kariyerinde 1 Avrupa Ligi, 1 La Liga 2, 1 Championship ve 1 U21 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.