Bulunduğun makamın hakkını vereceksin!

Sahip olduğumuz her şeyin temeli olan eğitim, üzerinde titizlikle düşünülmesi ve hayata geçirilmesi gereken en önemli değerlerden biridir. Bununla beraber eğitimcilerin görevi de her bir bireye eşit bir şekilde bu hakkı paylaştırmaktır. 

Anayasal bir hak olan eğitim hiçbir kimse tarafından engellenemez, engellenmesi düşünülemez. Eğitime sağladığı katkılarla adından sıkça söz ettiren Esenyurt ilçemizin saygıdeğer Kaymakamı Vural Karagül özel çocuklar başta olmak üzere bir okul daha açabilmek için var gücü ile bir mücadele vermektedir. Son projesi olan ‘’Benim Odam Senin Sınıfın’’ projesiyle güzel ilçemiz Esenyurt’a yaklaşık 150 derslik kazandırdı. Okul müdürü, müdürü yardımcısı odalarını derslik haline getirip 10-15 bin öğrenciye sınıf açmış oldu. Bu da  yaklaşık 15 okul demektir.

Bu anlamda Kaymakamımız attığı birçok adımla hem devletin hem de milletin menfaatlerini göz önünde bulundurarak örnek bir tutum sergilemiş ve kamuoyunun da beğenisini kazanmıştır.

Esenyurt ilçe vatandaşlarımız adına kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu gurur verici tablonun aksine geçtiğimiz günlerde Aksaray Mehmetçik İlkokulu’nda yaşanan utanç verici olayla hepimiz sarsıldık. Otizimli öğrencilere yapılanlar, gerek Anayasaya gerekse tüm insani değerlere ters düşmektedir.

Okulun idarecileri ve idari kadrosu insanlığın kara yüzünü tüm Türkiye’ye göstermiştir. Bizler yaptıklarınıza şahit olurken insanlığımızdan utandık, sizler gece yastığa başınızı nasıl rahat koyabiliyorsunuz? Devletimizin size verdiği o makamları, koltukları fuzuli olarak sadece işgal ediyor, egolarınızı tatmin ediyorsunuz. Oturduğunuz koltuk size rahat rahat yayılmanız için değil, milletiniz için faydalı şeyler yapmak adına sağlandı.

Bir insanın ahlaki değerleri yaptığı işle ortaya çıkar. Bu utanç tablosunu önümüze koyarak ahlaki boyutunuzu da tüm Türkiye’ye göstermiş oldunuz.

Lakin şunu tüm devlet adamlarına söylemeden geçemeyeceğim; devletin birçok sıfatı vardır, bir tanesi sıcak samimi bir tanesi de buz gibidir.

Ve devlet her zaman 18 yaşındadır. Sabreder, düzelir, toparlar, öğrenir bakar ki olmuyorsa seni alır layık olduğun yere koyar. Devleti devlet yapan halktır. Milletine, vatandaşına hizmet etmen için göreve geldiğini unutmayacaksın, haddini bileceksin. Devletini de milletini de başının tacı edeceksin.

Sosyal devlet politikasına uyacaksın, uymuyorsan her yol sana mubahtır.

Tüm insanların olduğu gibi özel çocukların haklarından da en üsten en aşağıya kadar herkes sorumludur.

Özel çocuklar birer kanatsız melekler kim ki onların hakkına el uzatır kanuni yollardan biz yanına bırakmayız. Ahirette de iki elimiz yakalarında olacaktır.

Bize Habil’ler lazım Kabiller değil!

Bize kahramanlar lazım vatana ihanet edenler değil!

Sonuç olarak yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı eğiten geleceğine yön veren anne baba ne ise eğitimciler de aynı noktadadır.

Ahlaklı erdemli çocukları ahlaklı erdemli nesiller yetiştirir. Ahlaki değerlerini kaybetmiş insanların ne devlete ne millete verebilecek hiçbir katkıları yoktur!

Devletimizin ve bizim geleceğimizi kurtaracak faydalı nesiller yetişmeli. Bizim dedelerimiz Çanakkale’de nasıl kahramanca mertçe mücadele ettilerse bizler de bizden sonrakilere miras olarak adalet, erdem, ahlak ve dürüstlük bırakmalıyız.

Bizi biz yapan insani değerlerimizi kaybetmememiz dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi