Fenerbahçe de küme düşer!

Arabesk yaşamayı çok seviyoruz. Hayatın birçok kategorisinde bu durum böyle. Her olayı dramatize edip bunun üzerinden insanları vurmak da çok kolay.
Son günlerde Fenerahçe'nin son sıralarda yer alması hususunda görüşler bildiriliyor.
Medya çalışanları ve pek çok ünlü isim Fenerbahçe'nin küme düşmesi halinde Türk futbolunun büyük zarar göreceğini veya biteceğini konuşuyor.
Konuşanlar öyle sıradan kişiler değil. Unvanları olan, toplumca değer görülen insanlar.
***
İnsanların bilinçaltına yerleştirmek istenen nedir?
Fenerbahçe küme düşemez mi? 34 hafta boyunca aldığı skorlarla eğer son üç takım arasında ise gayet düşer.
Fenerbahçe de düşer, Galatasaray da Beşiktaş da Trabzonspor da.
Dünyada pek çok örneğini gördük bunun.
İnsanlar acımadı. En büyük kulüpleri ikinci lige hatta üçüncü lige gönderdi.
***
Juventus küme düştü. Sonrasında ne oldu?
Avrupa'da final oynadı. Ülkesi ne yaptı? Katılmak için 50 takla atılan Dünya Kupası'nı kazandı.
River Plate. Kısa süre önce ikinci lige düştü. Ne yaptılar? Geri dönüp Libertadores kupası'nda final oynadılar.
Daha bir sürü örnek. Kimse ah vah demedi. Fenerbahçe'nin taraftar gücü varmış. Diğerleri bakkal dükkanı. Onları kimse sevmiyor zaten.
Marka değeri safsatasının dayatılmaya çalışıldığı konulardan biri de bu.
***
fenerbahçe fidel okan

Avukat Fidel Okan. Hangi takımlı bilmiyorum ama şu yazılan mesajın izahı, izanı yok. Fenerbahçe'nin mali ya da destek gücü bu ligin her şeyini batıracaksa zaten dinamiti koyalım dibine el birliği ile yok edelim futbolu (zaten yok da). Bunun yanısıra söz konusu mesaj üzerinden kime ne denilmek isteniyor? Sadece Fenerbahçe odaklı bir mesaj değil bu yazılanlar. Aklımızla mı oynuyorsunuz? Akhisar karşısında Fenerbahçe'nin oynadığı oyun ödenen marka değeri ücretini karşıladı mı mesela? Bunca taraftarı, futbol izlemek isteyenleri memnun etti mi? Hani Fenerbahçe'nin marka değeri bu mu?

Zaten Avrupa başarısının olmadığı bir yerde kendi kendimize eğleniyorken bir de bu safsatalarla insanları bulandırmayın. Birbirlerine cephe aldırmayın. Kim düşecekse kim şampiyon olacaksa hakkıyla olsun bitrsin.
***
Söz konusu teknik direktör adayı Ersun Yanal'ın gelmesi halinde takımı düzelteceğini de düşünüyorum. Taraftar ile kimyası tutuyor. Cocu ve Koeaman'dan ne kadar kötü olabilir ki hem?
***
Antalya kritik bir galibiyet aldı. Bursa gibi deplasmandan galibiyet almak ve zirveye tutunmak önemliydi. İlerleyen haftalarda daha da iddialı bir konuma gelebilir kırmızı beyazlılar.
***
Yeni Malatya gösterişli bir oyun ortaya koymasa da geriden gelip karşılaşmadan galip ayrıldı. Güneydoğu ekibi yürüyüşünü sürdürüyor. Erol Bulut para verse yapamayacağı stajı burada harika uyguluyor.
***
Sivasspor nefes aldı. Hakan Keleş ile yakaladığı çıkışı bu hafta da sürdüren kırmızı beyazlılar çıktığı son 5 maçta 3 galibiyet aldı. 2 de beraberliği olan Sivas temsilcisi Ankaragücü'nü konuk edecek. Takımın antrenörü Hakan Keleş de Ankaragücü'nün önemli futbolcularından biriydi. Bu anlamda duygusal bir maç olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi