Fener’e dikkat!

Şampiyonluk ateşine her geçen gün bir kürek kömür daha atıldığı bir haftayı geride bıraktık. Cuma Beşiktaş, cumartesi Fenerbahçe ve pazar da Galatasaray kazanarak zirvedeki iddiasını sürdürdü. Medipol Başakşehir ise puan kaybetmesine rağmen hala şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi. Cuma gününe kadar pek de kolay olmayan deplasmanlarından birine çıktı Beşiktaş. Önemli virajlara denk geldiği birçok maçta Manisalı rakibine puan kaptıran siyah beyazlılar bu kez kendisi bile inanamayacak şekilde kolay bir galibiyet aldı. Babel’in maçın başında attığı golle perdeyi açan Kara Kartal, mücadeleyi de 4-0 kazandı. Şimdi hedefte Yeni Malatyaspor var
Geçen hafta Galatasaray’ın puan kaybıyla üst gruba 3 puan daha yaklaşan Fenerbahçe, Sivas deplasmanından alacağı galibiyetle pazar günkü maç öncesi iki rakibi üzerindeki baskıyı daha da artırmak istiyordu. Aatıf’ın eski takımına attığı gol ve Medjani’nin kendi kalesini bulmasıyla sahadan 2-1 galip ayrılan sarı lacivertliler kalan 5 haftaya iddialı girdi. Lider Galatasaray ile sadece 3 puan var.
Haftanın maçında Ankara’dan yaralı dönen Galatasaray ile Yeni Malatyaspor’u yenen Medipol Başakşehir Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaştı. Kaybedenin en azından psikolojik olarak büyük darbe alacağı bir maçtı. Uzun süredir sarı kırmızılılar karşısında yenilmeyen turuncu lacivertliler bu seriyi devam ettirmenin peşindeydi ama hesapları Mariano bozdu. Attığı nefis golle Galatasaray’ı yeniden zirveye uçurdu. Serdar maçın cilasını attı. “Şampiyonluk yakın, meşaleleri yakın” tezahüratı yeniden söylenmeye başladı.
Uzun süredir dört takımın şampiyonluk potasında olduğu bir yarış izlemedik. Bitime beş hafta kala herkesin hesabı farklı. Galatasaray Beşiktaş’ı bekliyor. Fenerbahçe kalan maçlarındaki kazanarak kayıpların yaşanması için pusuya yatacak. Medipol Başakşehir aradan sıyrılıp Bursaspor’dan sonra yeni bir tarih yazmanın peşinde olacak. Şenol Güneş ve öğrencileri de üçüncü şampiyonluğu kovalayacak

Galatasaray'ın maçları
Aytemiz Alanyaspor (D)
Beşiktaş
Akhisarspor (D)
Malatyaspor 
Göztepe (D)

Beşiktaş’ın maçları
Yeni Malatyaspor
Galatasaray (D)
Kayseri
Osmanlıspor (D)
Sivasspor

Başakşehir’in maçları
Kayserispor
Osmanlıspor (D)
Sivasspor
Antalyaspor (D)
Kasımpaşa

Fenerbahçe’nin maçları
Antalyaspor
Kasımpaşa (D)
Bursaspor
Karabükspor (D)
Konyaspor

Küçük ayrıntıların büyük hayalleri gerçekleştireceği veya yıkacağı bu yarışta hangi takımın ipi göğüsleyeceği merak ediliyor. Kalan maçlar üzerinden deplasman performansı ele alındığında Galatasaray'ın geriye düşebileceği izlenimi var. Beşiktaş'ın Galatasaray maçı belirleyici olacak. Başakşehir aldığı darbe sonrasında nasıl bir reaksiyon gösterecek henüz bir fikir oluşturmak için erken. Fenerbahçe'nin 5'te 5 yapma ihtimali var 'bence'. Kilit takım onlar olacak. Geriden gelip zafer elde edebilirler. İkili hatta üçlü averajların oluşabileceği sezonda herkes mayıs ayını iple çekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi