Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Alan yok, satanı…

Çatalca’da son günlerde en çok kullanılan cümlelerden bir tanesidir bu. Üç noktanın olduğu yere ne yazarsanız yazın ama ortada olan bir gerçek var. Adam dairesini satıyor ama alan yok! Adam dükkanını satıyor ama alan yok! Çatalca Belediyesi ne bulsa satıyor ama yine alan yok! E alan yok, satanı… 

Birinci olmuşuz…
İstanbul ili içerisinde 37 ilçeyle ilgili yapılan “Vatandaş Bakışıyla İstanbul İlçelerinin Yönetişim Karnesi” açıklandı. Çatalca birinci olmuş. Dedim ama siz asla inanmazsınız. Vallahi de öyle olmuş. Ama sondan birinci. Açın bakın sonuçlara ne demek istediğimi anlarsınız. Önceki günkü gazetemizde haberini okumuş iseniz sizler de benim gibi 41 kere maşallah demişsinizdir artık.

Niteliksiz ilçe… 
Bizim bütün okullarımız nitelikli! Bu cümleye gıcık oluyorum. Arkadaşlar, idarecilerimiz, büyüklerimiz…
Biraz büyük laf edin yahu. Böylesine bir savunma var mı? Çatalca’da sınavla girilecek bir tane okul belirleteme ama kalk de ki “Tüm okullarımız nitelikli” Dalga geçer gibi hem de… 
Çatalca halkının önderi yok önderi… Birisi çıkıp sesini yükseltse, sen bak gör neler oluyor Çatalca’da! Adam haklı… Kendi çocuklarını bu ilçede okutmamış ki bu ilçenin okullarını savunsun. Oysaki bizim bütün çocuklarımız bu ilçede okuyor. 
Arkadaşlar bu ilçeye aşık olmayanların yönettiği bir ilçede yaşıyoruz. Önce bu ilçede ikamet edecek diyorum ya, buranın suyunu içecek, yemeğini yiyecek… Hatta rakısını bile bu ilçede içecek… 
Arnavutköy, Silivri, Beylikdüzü, Sarıyer gibi ilçelerde gidip Kalkan Balığı yiyip de bu ilçede herhangi bir lokantada çorba bile içmeyen yöneticiye ben “Bu ilçeyi yönetiyor” demem. 
Şimdi buradan açık çağrı yapıyorum. 
Tüm siyasi partilerimize sesleniyorum. 
Çıkın beyler meydana… Çıkın meydana ve imza kampanyası başlatın. Her biriniz gerekirse ayrı olarak başlatın. Her biriniz ayrı ayrı imza toplayın. Ama bu ilçeyi “Niteliksiz” ilan edenlere karşı halkı bir araya getirin. Getirin ki, bu ilçe için halkı bir araya getirebildiğinizi görelim. 
İlçe Kaymakamımız Sayın İnci Sezer Becel’in bu konu hakkında da bir an önce bir basın toplantısı gerçekleştirmesini ve Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda neler yapıldığının bilgisini kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Yoksa bugün Çatalca’nın niteliksiz ilçe olarak belirlenmesinde hem Kaymakamlığın hem de Milli Eğitim Müdürlüğünün parmağı olduğu iddiası alıp başını yürüdü. Bizler her ne kadar bilgilendirmeye çalışsak ta, her ne kadar yapılan çalışmaları aktarsak ta, halk sizlerden bir açıklama bekler Sayın Kaymakamım!     Bu vesile ile hiç olmaz ise geldiğiniz günden bu yana ilk defa bir basın toplantısı da gerçekleştirmiş         olursunuz!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi