Gönüllü olmak için harekete geçme zamanı!

Toplumda ufakta olsa fark yaratmak ya da belirli bir konuda değişime öncülük etmek için bireysel çabalarla yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki… Önemli olan istemek; zamanını, emeğini, bilgi ve tecrübelerini toplumsal fayda yaratmak için paylaşabilmek…Kısaca gönüllü olmak… 
Ve bu mevzu nedendir bilinmez ki tüm insanlara nasip olmuyor. Çünkü evvela niyet önemlidir.  Allah herkese hayır yapmayı da nasip etmiyor. Neden böyle düşündüğümü birkaç yaşadığım örnekle anlatmak istiyorum. İş dünyasında yüzlerce tanıdığım iş adamı  var; şöyle baktığında altında iki milyonluk  arabası veya beş milyonluk malikanesi var. Ama yürekten bu işlere gönül vereni pek görmedim ömrümde. Hep yapmış olmak için yapmalar, şovlar, gösterişler… Tabi ki herkes böyledir şöyledir demek yanlış olur. Lakin genel olarak bende kalan izlenim bu. Küçük bir kesim var tabiki kendini böyle güzel işlere adamış yani sözüm meclisten dışarı.
Birde orta ölçekli gelir sahibi insanlar var. Kalpleri öyle hassas, yürekleri bir lokma ekmeği paylaşma telaşında. Sinan kardeşim var mesela. Küçük bir kuaför dükkanı var, dükkan küçük ama yüreği büyük her zaman desteğiyle engellilerle beraber oldu. Hayrın azı çoğu olmaz karınca misali saf belli etmek önemlidir.
E tabi birde taaa Hollanda’dan Selda Hanım var. Onu unutmak asla olmaz. Hayatını böyle güzel işler adamış, emeği çok, yüreği sevgi dolu. İmkanı olsa tüm çocukları kucaklayacak bir anne şefkatiyle.  Bunun adı da o yapılanı yaşamaktır gerçek duygudur inançtır ve imandır. Tüm çocukları sarıp sarmalamanın tarifsiz mutluluğunu anlatıyor bizlere her daim. Böyle insanların var olduğunu görmek dünya için umut veriyor bana.
Gönüllülük, içinde gönül saklı. İlk önce gönlü tanımak gerekir. Gönlü bilmeden gönüllü olunmaz. Aynada bakın gözlerinizin içine, ne göreceksiniz. Onu keşfettiğiniz vazgeçmek ne mümkün.
Asırlar boyunca belkide milyonlarca insan gönüllülük üzerine konuştu, kimisi yüzlerde tatlı bir gülümseme, kimisi iki çift söz, kimisi de kalıcı eserler ortaya koydu, gitti. 
Ne mutlu bize ki; bize gönüllülüğü farkettiren, bize gönlü hatırlatan, bizimle gönül bağı kurabilen, bizim gönül bağı kurabildiğimiz insanlarla ve yine onlara sahip çıkarak hayatlarımızı, insanca yaşamlar oluşturma noktasında sürdürme cesaretini gösterebiliyoruz. 
Gönlü sevgi ile dolu olan herkese selamlar olsun!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi