CHP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları netleşiyor...

Cumhuriyet Halk Partisi dört koldan 2024 yerel seçimlerine adaylarını hazırlamak için çalışıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yönetiminde MYK ve PM üyeleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin her yerinde en doğru adayı belirlemek için çok yönlü görüşmeler ve araştırmalar yaparak aday adayları arasında en çok oy alacak aday belirlenmeye çalışılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında çeşitli komisyonlar oluşturularak İstanbul'un 39 ilçesinde en doğru adayı belirlemek için yüzlerce kişiden oluşan ekip çalışması yapılmakta.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve ekibi de İBB Başkanı İmamoğlu’nun ekibine destek vererek titiz çalışmalara eşlik ediyor.

Şehit haberlerinden dolayı lansmanın ertelenmesi gündemde

İBB Başkanı İmamoğlu geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile 27 Aralık günü gerçekleşecek CHP PM toplantısında İstanbul ilçelerinin adaylarının belirlenmesini ümit ettiğini vurgulamıştı.
Son günlerde Irak'ın kuzeyindeki Mehmetçiğimiz ile terör örgütü arasında gerçekleşen çatışmalarda şehit olan askerlerimizin haberlerinin gelmesi CHP’de de bazı kararlar almaya yönlendirdi.
CHP günlerdir milli yas edilmeli açıklaması yaparken tam da bu günlerde belediye başkan adayı açıklamaları ve lansmanlar ile gündeme gelmek istemiyorlar.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sağlığında fotoğraf çektirdiği o delikanlının şehit olmasını duyması ile cenazesine koşmasına rağmen birtakım provokatörler tarafından yuhalandığından cenaze törenine katılamaması CHP’nin önümüzdeki günlerde bir takım farklı siyasi söylemlerle yerel seçimlerde meydanlara çıkması gerektiği gerçeğini ortaya koydu.
Bu yazı kaleme alındığında devam eden CHP MYK’sı bu konuyu konuşmaktaydı.
Şayet karar ertelenmez ise 27 Aralık 2023 günü saat 11:00’da gerçekleşecek bir lansman ile hem İBB adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nun ismi görkemli bir şekilde açıklanacak hem de İstanbul’un 25 ilçe belediye başkan adayı açıklanacak.

CHP ve DEM Parti görüşmeleri belirleyici olur…

Tam da şehit haberleri ülke halkı olarak hepimizi üzüntüye boğduğu günlerde CHP ve DEM Parti yerel seçim öncesi ciddi görüşmeler içerisindeydi.

Bu görüşmeler neticelenmeden İstanbul ilçelerinin adaylarının açıklanması da CHP açısından ciddi bir risk oluşturmakta.

DEM Parti İstanbul’da da kendi adayı ile seçime gireceğini ilan ederken İBB Başkanı İmamoğlu tıpkı İyi Parti’de olduğu gibi DEM Parti ile de ilişkileri soğutmak ve kapıları kapatmak istemiyor.

Çünkü DEM Parti’nin güçlü bir aday çıkarması İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçimi kazanmasını çok zora sokacaktır.

İstanbul'da DEM Parti’nin oyunun yüksek olduğu ilçelerde CHP’nin kararı kadar DEM Parti’nin kararı da aday belirlemede önemli etken olacaktır.

Adaylar netleşiyor

İşte CHP PM’si tarafından İstanbul ilçelerinde adaylıkları netleşen ama açıklanması PM toplantısı sonrasına bırakılan bazı ilçeler.

Beyoğlu: İnan Güney

İBB CHP Grup Yöneticisi İnan Güney 1977 İstanbul doğumlu aslen Sivas Zara nüfusuna kayıtlıdır. Kabataş Erkek Lisesi, Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında, yerel yönetimler programında “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği Türkiye’de Büyükşehir Yönetimi” konulu yüksek lisans mezunudur. Mali müşavirdir ve kendine ait 2 şirkette ticaret yapmaktadır. CHP’de Beyoğlu ilçe başkanlığı ve 2. Bölge Milletvekili adaylığı gibi birçok görevlerde bulundu.

Tuzla: Eren Ali Bingöl

Av. Eren Ali Bingöl, 2019 yılında İstanbul'un en genç ilçe başkanlarından biri olarak CHP Tuzla İlçe Başkanı seçildi. Aslen Bingöl’lü İstanbul Bakırköy doğumlu 2020 yılından bu yana Tuzla’da yaşamakta.

emrah-sahan.jpg

Şişli: Emrah Şahan

Şişli Belediyesi Koordinatör Başkan Yardımcısı, İBB ve Şişli Belediye Meclis Üyesi Resül Emrah Şahan, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü, BİMTAŞ yönetim kurulu başkanı ve imar komisyonu üyesi görevlerini yürüttü.

Sancaktepe: Alper Yeğin

Alper Yeğin, Sancaktepe CHP İlçe binasında halkın, sevdiklerinin ve dostlarının desteği ile aday adaylığını resmileştirdi. "Sancaktepelilerin ve halkımızın kararıyla Sancaktepe’de Belediye Başkanı olmayı başaracağım" dedi.

Çekmeköy: Hüseyin Avni Sipahi

Hüseyin Avni Sipahi, 1999 yılında Anavatan Partisi'nden Çekmeköy, Taşdelen Belde Belediye başkanı oldu. 2009 yerel seçimlerinde Çekmeköy'de CHP'nin belediye başkan adayı olarak seçime girdi ve az farkla kaybetti. Daha sonra CHP'den belediye meclis üyesi olan Sipahi, 17-25 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. Ardından CHP'den istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam etti. Daha sonra İBB ve Beşiktaş Belediyesi bağımsız meclis üyeliğinden istifa etmişti.

Çatalca: Erhan Güzel

21 Kasım 1979'da Çatalca'da doğdu. Selanik göçmeni bir ailenin ikinci kuşak torunudur. Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 2009 – 2019 yılları arasında Çatalca Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2019 – 2023 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Masalar Koordinatörlüğü’nde Meclis Üyeleri İşlerinden Sorumlu Grup Koordinatörü olarak görev aldı.

bora-balcioglu.jpeg

Silivri: Bora Balcıoğlu

Bora Balcıoğlu 1980'de Silivri'de doğdu. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünden mezun oldu. Silivri’de ticaretle uğraşmaktadır. 2009-2019 yılları arasında CHP’den belediye Meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. 2019 yerel seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve ilçe belediye meclis üyesi olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Beşiktaş: Rıza Akpolat

Beylikdüzü: Mehmet Murat Çalık

Büyükçekmece: Hasan Akgün

Küçükçekmece: Kemal Çebi

Maltepe: Onursal Adıgüzel

Sultanbeyli: Ayhan Koç

Kartal: Gökhan Yüksel

*

Fatih İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Üsküdar İstanbul Şehir Hatları AŞ. Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Eyüpsultan İGDAŞ Genel Müdür Bülent Özmen şimdiye kadar adaylığa en yakın olan isimler olarak 5 Aralık 2023 tarihindeki yazımda bahsetmiştim...

*

CHP PM’si tarafından daha önce açıklanan iki ilçe şunlardı:

Fatih: Mahir Polat

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Fatih’e belediye başkan adayı oldu.

Pendik: Süleyman Tarık Balyalı

1973 doğumlu Süleyman Tarık Balyalı, İstanbul Pendik'te dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Pendik'te tamamlamış, ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olmuştur.

mahir-polat.jpg

KRİTİK İLÇELER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR…

Ataşehir için İBB Halk Ekmek Genel Müdürü Özgen Nama ve İstanbul Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in adaylığa yakın isimler olduğunu daha önce de yazmıştım.

Bakırköy, Esenyurt, Avcılar, Kadıköy, Sarıyer gibi kritik ilçeler için aday adayları ve diğer siyasi parti yetkilileri ile yoğun çalışmalar sürüyor.

Esenyurt’ta Engin Doğru ve Ali Gökmen yarışıyor.

Bakırköy’e ya kadın aday, ya genç aday veya çok tanınmış bir sanat adamı düşünülüyor.

Her toplanan CHP PM’si ülke genelinde peyder pey aday açıklamaları yapacak.

alper-yegin.jpg

HER YERDE İMAMOĞLU’NUN BÜROKRATLARI BİR ADIM ÖNDE…

İstanbul ilçelerinde kesinleşen adaylara baktığımızda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın olan, İBB çalışanı veya Meclis üyesi olan isimlerin aday olmakta daha şanslı olduklarını söylemek mümkün.

Beyoğlu İnan Güney, Tuzla Eren Ali Bingöl, Şişli Emrah Şahan, Sancaktepe Alper Yeğin, Çatalca Erhan Güzel, Beylikdüzü Mehmet Murat Çalık, Sultanbeyli Ayhan Koç isimlerine baktığınızda çok belirgin olarak bunu görebiliyoruz.

Aslında İmamoğlu ciddi anlamda riske girmiş durumda.

Ya ekibi ile birlikte seçimlerden başarı ile çıkacak.

Ya da birkaç kritik ilçede kaybederken kendisi de İBB’yi kaybetmiş olacak.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU İLE ALEVİLER UZLAŞMAK ZORUNDA…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kaderi 2024 yerel seçimlerini yeniden kazanmaya bağlı.

Bu kritik sürece giderken İmamoğlu’nun avantajları var dezavantajları var.

Avantajları; Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 2014 Beylikdüzü, 2019 iki defa İBB seçimlerinde hiç kaybetmemek.

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na karşı önce CHP İstanbul il kongresinde sonra büyük kurultayda kaybetmemek.

Şimdi sıra 2024 seçimlerinde hem İBB hem İstanbul’un birçok ilçesi hem de Türkiye genelinde CHP’nin oylarını ciddi anlamda arttırmak.

Dezavantajlara gelince, CHP’de kendisine ciddi anlamda bir muhalefet oluşması. CHP içinde ciddi bir rakam oluşturan sol kanat ve Alevi kesim ile arasının buz kesmesi.

İyi Parti ile kavgalar gürültüler.

DEM Parti’nin her yerde kendi adayını çıkarmaya çalışması.

Millet İttifakı bloğunun her partisinin kendi adayı ile 2024 yerel seçimlerine gitmek istemesi.

Şimdiye kadar sadece Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ile olumlu bir görüşme oldu.

Onun dışında, Zafer Partisi, İyi Parti, DEM Parti, DEVA, Gelecek, TİP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı biraz soğuk durmaktalar.

Bakalım İmamoğlu’nun seçimlere giderken hamleleri bu soğuk havayı ortadan kaldırmaya yetecek mi?

erdogan-karadeniz-ruzgari-estirmek-icin-yola-cikiyor-2903.jpg

AK PARTİ İSTANBUL ADAYI MEHMET ERGÜN TURAN…

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’da karar kıldı.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında İstanbul’da en çok oyu alacak isimler, Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Tevfik Göksu ve Mehmet Ergün Turan çıkmaktaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partinin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarını da dikkate alarak yaptığı değerlendirmeler sonrası, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı görmek istediği ortaya çıktı.

Bu yazıyı kaleme aldığımda edindiğim kulis bilgileri ve bizzat Erdoğan’a yakın isimlerden aldığım bilgi bu yönde ve bir aksilik olmaz ise 30 Aralık’da bu isim kamuoyuna da açıklanmış olacak…

Öte yandan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun adı da Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak açıklanacak.

Mehmet Ergün Turan, 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzonludur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu; pek çok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerini yürüttü.

Sırası ile; Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği, TOKİ Başkanlığı yaptı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti’den Fatih Belediye Başkanı seçildi.

Turan, evli ve dört çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi