Gazeteci Seyhan Avşar'a adli kontrol talebi ve yurtdışı yasağı geldi

Gazeteci Seyhan Avşar'a adli kontrol talebi ve yurtdışı yasağı geldi
Gazeteci Seyhan Avşar sosyal medya hesabından evine polis geldiğini söylemesi üzerine ifadeye çağırdı.

Halk TV haber müdürü Seyhan Avşar 05 Ocak 2024 Cuma günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla evine polis ekiplerinin geldiğini söylemişti. Avşar yaptığı bir haber ile ilgili ekipler tarafından ifadeye çağrıldığını açıkladı.

Adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı geldi

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bugün ifade veren Seyhan Avşar, verilen kararla adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı getirildi.

Avşar sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla yasak kararına isyan etti. Seyhan Avşar “Çok ağır faşizm koşullarından geçiyoruz. Aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler… Yani boyun eğmeyen herkes bir bedel ödüyor. Hakkımda verilen adli kontrol kararı da benim mesleğimi biat etmeden yapmamın küçük bir bedeli. Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam…” notu ile sözlerine yer verdi.

seyhan-avsar.jpg

Seyhan Avşar kimdir?

Seyhan Avşar 1991 yılında Bitlis'te dünyaya gelmiştir. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümlerinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciyken Cumhuriyet gazetesinde stajyer muhabir olarak çalışmaya başladı.

7 yıl adliye muhabirliği yaptıktan sonra 2022 yılında Halk TV'ye transfer oldu. 2018 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından "Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" yarışmasında eğitim dalında, 2019 yılında ise İstanbul Gazeteciler Derneği'nin (İGD) haber ödülüne, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik ödülüne ve Metin Göktepe gazetecilik ödüllerinin sahibi oldu. Halen Halk TV'nin dijital departmanında haber müdürü olarak görev yapmaktadır.

whatsapp-image-2024-01-08-at-15-33-53.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.