Özgür Özel’in ilk grup toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8. Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel TBMM’de ilk Grup toplantısı yaptı.

Toplantıya 81 il Bakanı yanında milletvekilleri ve çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Olaya böyle bakınca Özel'in yaptığı ilk grup toplantısına ilgi çok büyük olduğu söylenebilir.

Özel Grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Atatürk kurduğu bu partiyi bizlere parti yöneticileri ve Genel Başkanlarına değil gençlere emanet ettiğini belirten Özel, “Onlar bizlerin ve partimizin geleceğidir. Zamanı gelince elbette nöbeti devralacaklardır” dedi.

Kılıçdaroğlu ayakta alkışlandı

Özel,Kılıçdaroğlu'ndan bahsederken, Terör saldırısına uğrayan ve bu saldırıda bir Mehmetçiğimizin şehit olduğunu, yine Ankara da bir şehit cenazesinde linç edilmek istendiğini, sığındı evin yakılmak istendiğini, hak, hukuk, adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüdüğünü belirterek, “Ben görevi böyle bir Genel başkanımızdan devraldım. Bu nedenle kendisine saygılarımı sunuyorum” diyerek salondakilerle birlikte Kılıçdaroğlu’nu ayakta alkışladı.

MYK Güvenoyu almıştır

MYK’yı kendisinin oluşturmadığını, PM’nin onay vererek güvenoyu aldığını, PM’nin de 81 il Başkanının katıldığı ve onların önerisiyle oluşturulduğunu belirten Özel, “İktidarın kabinesinde bir kadın üye var. O da Aile Bakanı CHP'nin gölge kabinesi nde ise 9 kadın 9 erkek üye var. Bunlar aynı zamanda MYK üyesidir. Farkımız bundan da anlaşılıyor. Bu anlayışı bize öğreten kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

PM’de bu zamana kadar partinin yüküne üstlenin 13 il 2 ilçe Başkanı olduğunu belirterek, “Biz halkımıza ve tabanımıza önem veririz” dedi.

AKP Genel başkanı Sözünü tutsun

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Bey bundan yıllar önce diyabet hastası çocuklara şeker ölçümü sözü verdiğini belirterek, “Tayyip Bey 30 bin çocuğumuza verdiği sözü tutsun ve onların her gün parmaklarının delinmesinden kurtarsın” dedi.

Hatay bizimde şahsi meselemizdir

Atatürk’ün Hatay benim şahsi meselemdir sözünü hatırlatarak, bundan sonra Hatay benim ve tüm partililerle vatandaşlarımızın şahsi meselesinin olacağını belirtip, “Elimiz ve gönlümüz hep Hatay da olacaktır.” Dedi.

Haksızlığa karşı olacağız

Bu zamana kadar haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların yanında olduklarını ve bunun daha da etkin olarak devam edeceklerini belirten Özel, “Bu nedenle Can Atalay için Anayasa Mahkemesi Kararını uygulamayan 13. Ağır Ceza ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararlarının haksız olduğunu ve bunun için Adalet nöbeti tutuyoruz. Bunu hak yerini bulana kadar sürdüreceğiz. Emeklilere verilen 5 bin lira ödemedeki haksızlığın Anayasaya Uygun olmadığı için AYM’ye müracaat ettik ve takipçisi olacağız” dedi.

Devlet Geleneği

Özel, devleti kuran parti olarak devlet geleneklerinin bilinciyle Genel Başkan olarak, partimizin dış politikaları doğrultusunda ilk ziyaretimizi KKTC’ye yapacaklarını arkasından “İki devlet bir Milletiz” denilen Azerbaycan’a, sonrasında Üsküp, Makedonya, Balkanlar ve Yunanistan’a yapacaklarını belirterek, “Devrimci ruhumuz gereği ülke ve dünyaya devrimci gözüyle bakıp o düşüncede olan yerli ve yabancı kuruluş ve düşünürlerle fikir alışverişi yapacağız. Böylece dış politikamız güçlenecek” dedi.

Milliyetçilik ve laiklik ilkemizdir

Milliyetçiliğin partinin altı okundan birisi olduğunu, bu nedenle ülkemizin birliğine, ülküsüne, bayrağına sonsuza kadar sahip çıkacaklarını, tüm halkımıza alt kimliklerine bakmaksızın ve hangi inançtan olursa olsun laiklik ilkemiz gereği, kardeş ve dostça bir arada ve birlikte olacaklarını belirtti.

CHP Baba ocağıdır

Devlet kuran bir parti olarak CHP tüm halkımızın baba ocağıdır. Elbette fikir ayrılıkları olacağını, insanlarımızın başka partilerde olabileceğini belirten Özel, “Bu nedenle bizim kimseyle küslüğümüz. Kırgınlığımız olmaz. Burası baba ocağıdır ve kapımız bu düşüncede olan herkese açıktır. Burası herkesin baba evidir. Dara düşen herkesi kucaklamaya ve sorunlarını çözmeye hazırız. Gelin Tapusu Atatürk'e ait olan baba evinde kucaklaşıp sorunları ve ülke meselelerini tartışıp çözüm bulalım ve hep beraber kalkınıp huzurlu ve adaletli bir ülke olalım” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi